Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe med curry

Smakfull kyllingsuppe!

Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe har gode smaker av curry, ingefær og chili. Vi har brukt sambal oelek i suppen og dette gir en god varme og smak.

Juster gjerne mengden etter hvor sterk du ønsker den skal være, og server ekstra chilipasta som topping for de som liker det ekstra sterkt.

Den eksotiske suppen passer like godt til hverdag som til fest og er ikke avansert å lage.

Dersom du ønsker at suppen skal være melkefri kan du bytte kremfløte med kokosmelk. Da anbefaler vi at du bruker fullfett kokosmelk, og ikke lettversjonen, slik at suppen blir fyldig.

Lavkarbo kyllingsuppe med curry

Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe med curry

Vi har brukt litt Sukrin gold i suppen for å balansere smakene. Du kan fint lage suppen uten søtning, men vi syntes den blir ekstra god med.Du kan bruke den søtningen du foretrekker.

Har du ferske urter for hånd, er det nydelig å strø over for eksempel, timian, koriander eller basilikum før servering.

Server også gjerne suppen med setterrømme eller revet fetaost. Dette demper den sterke smaken dersom du har mye sambal oelek i suppe. Salte peanøtter er også veldig godt som topping og gir mer tyggemotstand og du får en ekstra spennende suppe.

Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe smaker nydelig sammen med et godt lavkarbo brød. Vi har mange ulike brødoppskrifter som du finner her.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe med curry

Lavkarbo eksotisk kyllingsuppe med curry

5 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 40 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 790kcal | Karbohydrater: 9,4g | Protein: 33g | Fett: 68g
Allergener
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 600 g lårfilet av kylling
  • 4 sjalottløk
  • 2 store hvitløksfedd
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul paprika
  • 100 g minimais
  • 40 g meierismør
  • 2 ts rød curry pasta
  • 1-2 ts sambal oelek
  • 7 dl vann
  • 5 dl kremfløte eller kokosmelk
  • 2 ss kyllingfond
  • 2 ss glutenfri soyasaus
  • 1 lime, saften
  • 1 ss paprikapulver
  • 1 ss karri
  • 2 ss Sukrin gold
  • 100 g sukkererter
  • Salt og pepper etter smak

Toppingforslag

  • Salte peanøtter
  • Fetaost

Fremgangsmåte

  • Kutt lårfilet i strimler. Kutt sjalottløk i små terninger og finhakk hvitløk og ingefær. Kutt paprika i terninger og del minimais i tre deler.
  • Varm smør i en stor gryte og stek sjalottløk, hvitløk og ingefær i noen minutter. Tilsett kylling, rød curry pasta og sambal oelek og stek til kyllingen får stekeskorpe.
  • Tilsett paprika, vann, kremfløte, kyllingfond, soyasaus , limesaft, paprikapulver, karri og sukrin gold. Gi dette et oppkok og la suppen koke i 20 minutter.
  • Tilsett de resterende grønnsakene og la suppe koke videre i fem minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Supper blir ekstra god med hakkede salte peanøtter og revet fetaost som topping. Dryss over like før servering.

Viser 2 kommentarer
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search