Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø

Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø, er ett perfekt frokost, lunsj eller kveldsmåltid. Mandelgrøten er tilsatt chiafrø for å utnytte den gode effekten chiafrø har på helsen. Chiafrø inneholder 30 % mer antioksidanter enn blåbær og er rik på omega-3 og fiber. Chiafrø trekker til seg mer enn ti ganger sin vekt i vann. Dette gjør chiafrø til en perfekt ingrediens i grøt.

Usøtet mandelmelk er en super melk å inkludere i ett lavkarbo kosthold, da melken inneholder så lite som 0 karbohydrater og bare 13 kcal per 100 ml.

Mandelgrøten er helt uten søtning. Den er også glutenfri. Dersom du ønsker en laktosefri grøt, kan du la være å bruke fløte, og heller tilsette litt mer mandelmelk. Vi anbefaler at du da også tilsette 1 ss smør uten laktose.

Du bruker selvsagt den toppingen du liker best. Vi anbefaler å bruke lune bær, kanel og smør som topping, da dette smaker veldig godt.

Ønsker du tips til andre frokost, lunsj eller kveldsretter, finner du det her.

  • Pers: 1
  • Tid: 15 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 dl usøtet mandelmelk
  • 1 ts chiafrø
  • 1 klype salt
  • 1 klype økologisk vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 0.5 dl fløte
Topping
  • cheylon kanel (evt. vanlig kanel)
  • smør
  • ønsket mengde bær
Fremgangsmåte 
  1. Varm mandelmel, mandelmelk, chiafrø, salt og vaniljepulver i en panne. La dette småputre mens du rører, i ca. 5-7 minutter.
  2. Tilsett fløte og la dette småputre i 2 minutter, frem til du får en fin grøtkonsistens. Rør om, så mandelgrøten ikke brenner seg i bunnen.
  3. Som topping på lavkarbo mandelgrøt kan du bruke det du liker. Varm gjerne frosne bær i en kjele og hell dette over grøten. Det er også godt med kanel og ett smørøye.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search