Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø – kjernesunt





Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo mandelgrøt med chiafrø, er et perfekt frokost-, lunsj- eller kveldsmåltid. Mandelgrøten er tilsatt chiafrø for å utnytte den gode effekten chiafrø har for helsen.

Chiafrø inneholder 30 % mer antioksidanter enn blåbær og er rik på omega-3 og fiber. Chiafrø trekker til seg mer enn ti ganger sin vekt i vann. Dette gjør chiafrø til en perfekt ingrediens i grøt.

Usøtet mandelmelk er en super melk å inkludere i et lavkarbo kosthold, da melken inneholder så lite som 0 karbohydrater og bare 13 kcal per 100 ml.

Denne mandelgrøten er helt uten søtning. Den er også glutenfri. Dersom du ønsker en laktosefri grøt, kan du la være å bruke fløte, og heller tilsette litt mer mandelmelk.

Vi anbefaler at du da også tilsette 1 ss smør uten laktose. Et annet alternativ er å bytte fløte med fullfett kokosmelk. Da får du en nydelig grøt helt uten melkeproteiner.

Topp grøten med din favoritt topping. Noen forslag er lune bær, kanel og smør. Ellers friske bær, pasjonsfrukt, sitronmelisse, kanel og smør. Et annet digg forslag er peanøttsmør, ristede peanøtter, karamellsaus og sukrin gold.

Ønsker du tips til andre frokost, lunsj eller kveldsretter, finner du det her.

Siste oppskrifter

   

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO MANDELGRØT MED CHIAFRØ

5 fra 4 stemmer
Pin
Tid: 15 minutter
Antall: 1 porsjon

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 470kcal | Karbohydrater: 4g | Protein: 15g | Fett: 41g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 50 gram mandelmel (ikke fettredusert)
  • 2 dl mandelmelk usøtet
  • 2 ts chiafrø
  • 1 klype salt
  • 1 klype vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 0.5 dl fløte

Toppingforslag

  • Kanel
  • Meierismør
  • Ønsket mengde bær

Fremgangsmåte

  • Varm mandelmel, mandelmelk, chiafrø, salt og vaniljepulver i en kjele. La dette småputre mens du rører, i ca. 5-7 minutter.
  • Tilsett fløte og la grøten småputre i ytterligere 2 minutter, frem til du får en fin grøtkonsistens. Rør om, slik at mandelgrøten ikke brenner seg.
  • Som topping på lavkarbo mandelgrøt kan du bruke det du liker. Noen forslag er lune jordbær, kanel og smør. Et annet forslag er friske bær, pasjonsfrukt, sitronmelisse, kanel og smør.

Start typing and press Enter to search