Lavkarbo nøttebar med kokoskaramell
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Disse deilige lavkarbo nøttebarene er det perfekte mellommåltidet når du ønsker noe søtt og salt uten sukker. Med en myk og kremet peanøtt-karamell laget av kokoskrem og sukrin, kombinert med knasende peanøtter og et hint av havsalt, får du en skikkelig god bar som gir metthetsfølelse.
Det er brukt peanøttsmør uten sukker i oppskriften, men mandelsmør kan også benyttes. Er du glad i sjokoladesmak kan du enten dyppe barene i smeltet sjokolade uten sukker, eller sirkle over et mønster av smeltet sjokolade.
Bruk gjerne smaksforsterkere som vanilje eller krydder som chili, kanel eller kardemomme for en autentisk smak.
Nøttebarene er laget uten melk og gluten.
Oppskriften på lavkarbo nøttebar med kokoskaramell er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo nøttebar med kokoskaramell
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 240 g kokoskrem
- 4 ss Sukrin gold
- 125 g peanøttsmør eller mandelsmør
- 30 g kokosmel (fettredusert)
- 100 g hakkede peanøtter
- Maldonsalt til topping
Fremgangsmåte
- Varm opp kokoskrem og søtning i en kjele til blandingen begynner å boble. Skru ned til medium varme og la det småkoke i 15 minutter, mens du rører hyppig.
- Avkjøl blandingen litt før du rører inn peanøttsmør (eller mandelsmør) og kokosmel til alt er godt blandet. Smak på deigen for å sjekke om du ønsker mer søtning.
- Grovhakk peanøtter med en kniv.
- Dekk bunnen av en silikonform eller en ildfast form (14x20 cm) med bakepapir, og legg halvparten av de hakkede peanøttene i bunnen.
- Fordel peanøtt-karamellblandingen jevnt over peanøttlaget, og topp med resten av peanøttene og litt maldonsalt.
- Sett formen i frysen i minst én time. Skjær deretter barene i biter og oppbevar dem i kjøleskapet.