Lavkarbo ostekake i glass med julesmak
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Julen er en tid for kos og gode smaker, og denne lavkarbo ostekaken i glass med julesmak er den perfekte desserten for høytiden! Den er enkel å lage, ser imponerende ut i serveringsglass, og byr på en deilig kombinasjon av ostekrem, syrlig bringebærsaus og sprø mandelcrunch med hint av julekrydder.
Kremen i desserten er laget men gresk yoghurt for å få en mindre mektig dessert, som passer godt etter et tungt julemåltid. Klementinskallet tilfører sitrusaroma som gir smak av jul, mens bringebærsausen tilfører en frisk kontrast til den fyldige ostekremen. Desserten toppes med en sprø mandelcrunch med julekrydder.
Juster ingrediensene etter ønske
Oppskriften er fleksibel og kan enkelt tilpasses. Som søtning har vi brukt Sukrin gold, men andre varianter kan også brukes. Smak deg frem til rett mengde. Bruk gjerne andre bær, som blåbær eller jordbær, om du ønsker en annen vri.
Du kan også bruke andre nøtter i crunchen, dersom du foretrekker det. Her finner du oppskrift på lavkarbo mandelcrunch med julesmak, som du lager på kort tid.
Denne ostekaken i glass er en fantastisk måte å avslutte et julemåltid på. Med sin friske, kremete og krydrede smak er den garantert en favoritt på festbordet – og det beste av alt, den passer for alle som ønsker et lavkarbo-alternativ.
Her finner du en annen oppskrift på dessert som passer godt til julehøytiden, lavkarbo panna cotta med kirsebær.
Lavkarbo ostekake i glass med julesmak
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Ostekrem
- 2 klementiner, raspet skall
- 200 g gresk yoghurt
- 150 g Philadelphia ost
- 1 dl kremfløte
- 40 g Sukrin gold
- 0,5 ts vaniljepulver
Bringebærsaus
- 175 g frosne bringebær
- 40 g Sukrin gold
Crunch
- 80 g lavkarbo mandelcrunch med julekrydder (ca. 2 ss per porsjon)
Fremgangsmåte
Ostekrem
- Vask klementinene før du rasper av det ytterste gule skallet. Spar halvparten til topping.
- Ha alle ingrediensene til ostekremen i en bolle. Pisk blandingen til myk krem. Smak til med mer søtning etter ønske.
- Fordel kremen i glassene.
Bringebærsaus
- Varm bringebærene i en liten kjele opp til kokepunktet. Mos bærene litt med en gaffel.
- Smak til med søtning for ønsket sødme.
- Avkjøl sausen dersom den er for varm.
Sett sammen desserten
- Fordel bringebærsausen over desserten.
- Dryss over mandelcrunch og raspet klementinskall.
- Desserten kan serveres umiddelbart eller settes i kjøleskapet for å la smakene utvikle seg ytterligere.