Lavkarbo paella
Spansk paella i lavkarbo-versjon. Paella lages med ulike variasjoner av sjømat og/eller kjøtt. I denne versjonen finner du lårfilet av kylling, chorizo og scampi. Blåskjell og reker er andre forslag som gir retten smaksvariasjon.

Lavkarbo paella. Foto, Aina Sjo.
Blomkålris kjøper du ferdig kuttet eller så lager du det enkelt i en foodprosessor eller med et rivjern. Du kan eventuelt bruke sellerirot og tilberede den på samme måte som blomkål.
Oppskriften er laget av Marie Gundersen som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo paella
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 175 g chorizo
- 500 g sellerirot eller blomkål
- 2 sjalottløk
- 2 rød paprika
- 2 hvitløksfedd
- 1 dl olivenolje
- 300 g strimlet lårfilet av kylling
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts safran (kan utelates)
- 175 g scampi uten skall
- 2 ss kyllingfond
- 0,5 dl vann
- Salt og pepper
- Frisk kruspersille
- Sitron eller lime til servering
Fremgangsmåte
- Kutt chorizo i mindre biter. Rens og rasp sellerirot til ris med et rivjern. Kutt sjalottløk og paprika i små terninger. Finhakk hvitløk.
- Varm olivenolje til medium temperatur i en stor stekepanne. Tilsett chorizo, sjalottløk, paprika og hvitløk. Stek til grønnsakene er mør. Tilsett strimlet kylling og stek til det er gjennomstekt. Rør inn raspet sellerirot og stek videre i et par minutter.
- Tilsett paprikapulver, gurkemeie, safran, kyllingfond og vann. Kok opp og la småkoke til væsken absorberes.
- Bland inn scampi og stek til scampien er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper.
- Topp retten med finhakket frisk kruspersille og server med sitron eller lime. Buen provecho!
hva kan jeg bruke istedet for chorizo, liker ikke det 🥴
Bare bruk en sort pølse du liker, eller dropp det og ta mer av kylling eller scampi 🙂
Kjempe god oppskrift, denne skal vi lage flere ganger! 😋
Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Kan den lages dagen før og varmes opp i ovn tro?
Det vil jeg tro går fint. Men rekene kan bli litt seige 🙂
Denne retten falt i smak hos meg. Masse gode smaker, og vil bli laget flere ganger. Tusen takk for oppskrift. 🙏
Tusen takk for topp tilbakemelding 🙂