Lavkarbo sjokopålegg, til deg som er glad i sjokolade!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo sjokopålegg er enkelt å lage også holder det seg lenge i kjøleskap. Pålegget kan brukes som pålegg på brød eller knekkebrød, på vafler og pannekaker eller som topping på en god kake.
Du kan velge hvilke type sukkerfri sjokolade du ønsker å bruker. Vi har brukt Monster mørk sukkerfri sjokolade og syntes dette gir en kraftig og god sjokoladesmak. Men bruk gjerne Monster lavkarbo belgisk melkesjokolade for en mildere sjokoladesmak, dersom du foretrekker det.
Smak deg gjerne frem til rett mengde søtning og kakaopulver mens massen er flytende. Du kan også bruke Sukrinmelis eller prøve deg frem med andre varianter.
Næringsinnholdet i sjokopålegg er regnet per 100 gram i denne oppskriften.
Lavkarbo sjokopålegg, uten nøtter
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1,5 dl kremfløte
- 85 g mørk sjokolade uten sukker
- 50 g meierismør
- 30 g Sukrin gold
- 20 g kakaopulver
Fremgangsmåte
- Smelt alle ingrediensene sammen i en bolle over vannbad.
- Pisk godt med en visp når alt er smeltet.
- Hell på glass eller krukke og sett til avkjøling i kjøleskap. Nytes når den har stivnet.
Skal kremfløten også smeltes i vannbadet?
Ja, alle ingrediensene skal sammen i bollen 🙂
Hei. Jeg har prøvd oppskriften ett par ganger nå. Første gang med sukrin gold, nå med sukrin melis. Begge gangene krystaliserer sukkeret seg og det er som å «tygge glasskår» Hvordan kan jeg unngå dette?
La blandingen smelte litt lengre sammen over vannbad. Da løser Sukrin gold seg bedre opp.