Stekt torsk med lavkarbo sellerirotrøsti, servert med eggesmør
Torsk er en glimrende fisk å inkludere i et lavkarbo kosthold. Torsk er rik på proteiner og inneholder faktisk dobbelt så mye jod som fet fisk. Det høye proteininnholdet bidrar også til lang og god metthetsfølelse. Stekt torsk med lavkarbo sellerirotrøsti tør vi påstå er en veldig god fiskerett.
Sellerirotrøsti ble til da vi forsøkte å tenke kreativt rundt lavkarbo grønnsaker. Disse røstiene ble så gode at vi aldri kan se for oss at du kommer til å savne poteten. Dersom du ønsker å lage disse uten egg, kan du gjøre dette ved å erstatte egget med ost.
Du må være forsiktig når du jobber med sellerirotkakene, frem til osten er smeltet. De er nemlig ganske skjøre i starten av steketiden. Bruker du en stekespade vil dette gå helt fint.
Er du glad i stekt løk vil denne retten gjøre seg bra sammen med det. Stek løken sammen med fisken, så får du en ekstra god smak på både løk og fisk under steking.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Stekt torsk med sellerirotrøsti og eggesmør
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Sellerirotrøsti
- 200 g sellerirot
- 1 vårløk
- 80 g revet cheddarost (eller annen type ost)
- 1 egg
- Salt og pepper
- Meierismør til steking
Stekt torsk
- 2 torskefileter (125 g per stk.)
- Salt og pepper
- Meierismør
- 8 cherrytomater
Eggesmør
- 1 egg
- 50 g meierismør
- 1 ss finhakket frisk kruspersille eller dill
Fremgangsmåte
Sellerirotrøsti
- Rens selleriroten før du rasper den med rivjern. Finhakk vårløk. Bland alle ingrediensene i en bolle.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur.
- Form sellerirotrøsti med hendene og klapp de godt sammen. Bruk en stekespade for å legge dem i stekepannen. La kakene ligge i stekepannen helt til de er godt stekt på undersiden før de snues forsiktig. Stek sellerirotrøsti til de er gylden på begge sider.
Stekt torsk
- Strø salt og pepper på torskefiletene. Varm smør i en stekepannen til medium temperatur og stek filetene noen minutter på begge sider. Stek cherrytomater sammen med fisken.
Eggesmør
- Kok egg i 8 minutter, frem til det er hardkokt. Skrell egget og del det i begge retninger i eggedeleren, eller bruk en kniv.
- Smelt smør, bland inn hakket egg og urter.
Veldig god rett. Tok litt tid, men smakte veldig godt!