Lavkarbo yoghurt-is med sjokolade





Lavkarbo yoghurt-is med sjokolade

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Du har kanskje fått med deg denne populære oppskriften fra TikTok. Opprinnelig heter dette «yogurt clusters», men vi har fornorsket navnet og kalt det yoghurt-is.

Det er ikke brukt søtning i oppskriften, annet enn den søtningen som er brukt i sjokoladen. Bærfyllet blir friskt på smak. Men tilsett gjerne 1-2 ss Sukrin gold eller Sukrinmelis for en søtere is.

Lavkarbo yoghurt-is med sjokolade

Lavkarbo yoghurt-is med sjokolade

Vi har brukt Monster Belgisk Melkesjokolade med Ristede Mandler, og dette gir en digg crunch i sjokoladetoppingen. Du kan bruke den sjokoladen du foretrekker. Hvit sjokolade gir et spennende preg, mens mørk sjokolade gir en litt mer voksen smak.

Du kan mikse de bærene du ønsker. I oppskriften er det brukt fryste bær, men ferske bær kan også brukes.

Her finner du oppskrift på en digg 1-2-3 is som lages på ca. 5 minutter, lavkarbo hurtigis med jordbær.

Lavkarbo yoghurt-is med sjokolade

Lavkarbo yoghurtis med sjokolade

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 6 yoghurt-is

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 171kcal | Karbohydrater: 4,6g | Protein: 4g | Fett: 13g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 100 g gresk yoghurt eller kokosyoghurt
  • 100 g frosne bringebær
  • 50 g frosne blåbær
  • 170 g melkesjokolade med ristede mandler uten sukker
  • 2 ts kokosolje

Fremgangsmåte

  • Bland yoghurt og frosne bær godt sammen.
  • Dekk en boks eller et skjærebrett som passer i fryseren med bakepapir.
  • Legg yoghurtblandingen i små klatter på bakepapiret og sett i fryseren i minst 1 time.
  • Smelt sjokoladen og kokosoljen sammen over vannbad.
  • Dypp de fryste yoghurt-toppene i den smeltede sjokoladen og legg dem tilbake på bakepapiret. Sjokoladen stivner raskt.
  • Spis umiddelbart eller oppbevar i fryseren til senere.

Kommentar

Du kan bruke den sjokoladen du ønsker til sjokoladetrekk. 

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search