Lavkarbo nakkekoteletter bakt i ovnen med fløtesaus, servert med hasselback sellerirot
Nakkekoteletter bakt i ovnen med fløtesaus gir et skikkelig mørt kjøtt! Servert med hasselback sellerirot får du en nydelig lavkarbo middag.
Dette er en deilig rett som vi gjerne kan si at lager seg selv i ovnen. Du skal gjøre mye for å få et mer saftig resultat på kjøttet enn hva du får når du baker nakkekotelettene i fløtesaus.
Lavkarbo hasselback sellerirot smaker godt til nakkekoteletter i fløtesaus. Det er også godt med smørdampet brokkoli eller brekkbønner.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Ovnsbakte nakkekoteletter med hasselback sellerirot
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Hasselback sellerirot
- 2 sellerirot stykker (ca. 150 g per stk.)
- 4 ss meierismør
- Malt muskat
- Salt og pepper
Nakkekoteletter med grønnsaker
- 2 sjalottløk
- 75 g champignon
- 2 til 4 nakkekoteletter (mengde etter ønske)
- 2 ss meierismør
Fløtesaus
- 1 ss meierismør
- 0,5 dl varmt vann
- 1,5 dl kremfløte
- 75 g Crème Fraîche
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss oksefond
- 1 ts dijon sennep
- 1 ts tørket timian
- Salt og pepper
Forslag til servering
- Brokkoli
Fremgangsmåte
Hasselback sellerirot
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Rens selleriroten og del den i biter som tilsvarer ca. 100 gram per stk. Bruk en skarp kniv til å snitte selleriroten fra toppen og nesten helt ned mot bunnen. Snitt tynne skiver langs hele roten.
- Legg stykkene på hver sin smørklatt i en ildfast form. Dryss over muskat, salt og pepper. Legg en smørklatt på toppen.
- Bak midt i ovnen i ca. 1 time. Underveis i steketiden kan du gjerne øse litt av det smeltede smøret over selleriroten, for et enda mer smaksrikt resultat.
Nakkekoteletter med grønnsaker og fløtesaus
- Kutt sjalottløk i terninger og champignon i skiver.
- Krydre kotelettene med salt og pepper. Varm smør i en stekepanne til medium/høy temperatur. Stek sjalottløk sammen med kotelettene som du steker i ca. 2 min på hver side. Legg kjøttet i en ildfast form, sammen med champignon.
Fløtesaus
- Brun meierismør i stekepannen du stekte kjøttet i. Tilsett varmt vann og rør rundt slik at du får med deg all kraft fra stekepannen.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og rør til en jevn saus. Hell sausen over kjøttet i formen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 30 min, sammen med hasselback sellerirot.
- Server gjerne retten med dampet brokkoli.
Denne ser god ut, men hvor har det blitt av oppskriften Nakkekoteletter i kremet karrisaus? DEN er god og den har vi spist mange ganger. Nå er den oppskriften borte?!?
Hei, er det denne du tenker på? https://www.tolowcarbs.no/svinenakke-i-kremet-karrisaus/ 🙂
Ja takker. Den ligner veldig 🤓
Denne var utrolig god😊Hadde røsti(av sellerirot) ved siden av-knallgodt 👍
Så kjekt å høre! Ja, sellerirot røsti er en favoritt hos oss også !:D
Lavkarbo , men hvor mange karbohydrater er det i disse oppskriftene ? Ville hjulpet mye å fått opplysninger på hver rett😬
Hei Terje. Takk for tilbakemeldingen. Ja absolutt, er helt enig med deg. Utrolig mye hjelp i å få dette regnet ut. Men vi gjør dette på fritiden, så vi har prioritert oppskrifter fremfor utregning, da nøyaktig utregning på alle oppskriftene er tidkrevende. Forskjellige merker av produkter/ingredienser vil også ofte inneholde forskjellig mengde karbohydrater. Du kan uansett være trygg på at alle oppskriftene har veldig lite karbohydrater.