Laks i folie, en fiskerett som lager seg selv!
Dette er en sunn og god middag. Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vit-D behov.
Ovnsbakt laks kan lages med de grønnsakene du liker. Noen forslag er purreløk, rødløk, paprika eller tomat. Vi brukte aspargesbønner og pastinakk i denne oppskriften. Du kan gjerne lage ulike smaksvarianter i de ulike fiskeposene. Da får du noe for enhver smak.
Blomkålpuré er en veldig god erstatte for potetstappe. Når man moser den godt og tilsette fløte, smør og krydder, så får man ett skikkelig godt tilbehør til hvilken som helst middag. Til ovnsbakt laks kan du også gjerne servere en frisk og enkel salat ved siden av.
Lavkarbo laks i folie med blomkålpuré
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Laks i folie
- 100 g sellerirot
- 2 laksefileter
- 50 g aspargesbønner
- Salt og sitronpepper
- 2 ss meierismør
- 1 økologisk sitron
- Frisk kruspersille
Blomkålpuré
- 1 blomkål
- 2 ss meierismør
- Malt muskatnøtt
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
Laks i folie
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Rens selleriroten og skjær i tynne strimler.
- Gjør klar aluminiumsfolie til hvert fiskestykke. Fordel strimlet sellerirot og aspargesbønner i foliene, sammen med én laksefilet i hver. Krydre laksen med salt og sitronpepper. Legg smør over fiskestykkene.
- Skjær sitronen i skiver og legg 1-2 sitronskiver over laksen. Lukk folien godt, slik at fiskepakken blir helt tett.
- Stek foliepakkene midt i stekeovnen i ca. 20 minutter, til fisken flaker seg.
Blomkålpuré
- Rens og skjær blomkålen i små buketter og stammen i terninger. Legg i en kjele og dekk med vann. Kok opp og la koke til blomkålen er mør, ca. 10 minutter.
- Hell av vannet og tilsett smør. Lag en jevn puré med en stavmikser. Smak til med muskat, salt og pepper.
- Server til fisken. Dryss over litt kruspersille etter ønske.