Ovnsbakt laks med blomkålpuré

Ovnsbakt laks i folie med lavkarbo tilbehør. En skikkelig sunn og god middag. Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vit-D behov. Du har derfor to gode grunner for å spise laks. Ovnsbakt laks kan lages med de grønnsakene du liker. Noen forslag er purreløk, rødløk, paprika eller tomat. Vi brukte aspargesbønner og pastinakk i denne oppskriften. Du kan gjerne lage ulike smaksvarianter i de ulike fiskeposene. Da får du noe for enhver smak.

Blomkålpuré er en veldig god erstatte for potetstappe. Når man moser den godt og tilsette fløte, smør og krydder, så får man ett skikkelig godt tilbehør til hvilken som helst middag. Til ovnsbakt laks kan du også gjerne servere en frisk og enkel salat ved siden av.

  • Personer: 2
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser fiskeposer
  • aluminiumsfolie
  • 2-4 ss smør
  • 2-4 laksefileter (avhengig av hvor mange hver enkelt spiser)
  • 1 sitron
  • aspargesbønner
  • pastinakk i tynne strimler
  • fersk kruspersille
  • salt og pepper, gjerne sitronpepper
Ingredienser blomkålpuré
  • 1 blomkålhode
  • 4 ss smør
  • 0.5 – 1 dl fløte
  • 1/4 ts muskat
  • salt og pepper
Fremgangsmåte 
  1. Sett stekeovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Skjær pastinakk i tynne strimler og legg ønsket mengde med pastinakk og aspargesbønner i aluminiumsfolie, sammen med en laksefilet. Krydre laksen med salt og sitronpepper og skvis over litt sitronsaft. Skjær skiver av en sitron og legg over 1-2 skiver med sitron. Legg 1 ss smør over fisken. Strø over kruspersille og lukk folien godt, slik at fiskepakken blir helt tett. Lag en-to fiskepakker per person.
  3. Laks i folie stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.
  4. Skjær blomkålen i små buketter. Skjær stammen i terninger. Legg blomkålen i en kasserolle. Dekk blomkålen med vann og tilsett en ts salt i vannet. Kok opp og la dette koke til blomkålen blir mør.
  5. Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i 1 minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør og krydder. Tilsett ca. 0.5 dl fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen ble for fast.
  6. Server gjerne ovnsbakt laks med en frisk og enkel salat.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search