Ovnsbakt laks med blomkålpuré





Ovnsbakt laks i folie, en fiskerett som lager seg selv!

Dette er en skikkelig sunn og god middag. Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vit-D behov. Du har derfor to gode grunner for å spise laks.

Ovnsbakt laks kan lages med de grønnsakene du liker. Noen forslag er purreløk, rødløk, paprika eller tomat. Vi brukte aspargesbønner og pastinakk i denne oppskriften. Du kan gjerne lage ulike smaksvarianter i de ulike fiskeposene. Da får du noe for enhver smak.

Blomkålpuré er en veldig god erstatte for potetstappe. Når man moser den godt og tilsette fløte, smør og krydder, så får man ett skikkelig godt tilbehør til hvilken som helst middag. Til ovnsbakt laks kan du også gjerne servere en frisk og enkel salat ved siden av.

Siste oppskrifter

   

Ovnsbakt laks med blomkålpuré

OPPSKRIFT PÅ OVNSBAKT LAKS MED BLOMKÅLPURÉ

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 630kcal | Karbohydrater: 9g | Protein: 32g | Fett: 50g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Utstyr

  • Aluminiumsfolie

Ingredienser

Laks i folie

  • 2 ss meierismør
  • 2 til 4 laksefileter
  • 1 sitron
  • 60 gram aspargesbønner
  • 100 gram sellerirot i tynne strimler
  • Fersk kruspersille
  • Salt og sitronpepper

Blomkålpuré

  • 1 blomkål
  • 4 ss meierismør
  • 0.5 dl fløte
  • 0.25 ts muskat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Skjær sellerirot i tynne strimler og legg sellerirot og aspargesbønner i aluminiumsfolie, sammen med én laksefilet. Krydre laksen med salt og sitronpepper og skvis over litt sitronsaft. Skjær skiver av sitronen og legg over 1-2 sitronskiver. Legg 1 ss smør over fisken. Strø over kruspersille og lukk folien godt, slik at fiskepakken blir helt tett. Lag en-to fiskepakker per person.
  • Laksen stekes midt i ovnen i 15-20 minutter.
  • Skjær blomkålen i små buketter. Skjær stammen i terninger. Legg blomkål i en kasserolle og dekk bitene med vann. Kok opp og la koke til blomkålen er mør.
  • Hell av vannet og sett pannen tilbake på varmen i ett minutt, uten lokk. Slik at mer av vannet damper vekk. Ta pannen bort fra varmen og tilsett smør, muskat og fløte. Bruk en stavmikser og lag en fløyelsmyk blomkålpuré. Tilsett mer fløte dersom du syntes puréen er for fast.
  • Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search