Myk mandelkjeks, trøffel og sjokoladetrekk!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo Sarah Bernard er en småkake som smaker nydelig hele året, men som også er en kake mange forbinder med julen.
Vår lavkarbo Sarah Bernard-oppskrift smaker like godt som originalen som er proppfull av sukker.
Vi har tidligere laget disse småkakene med sukkerfri marsipan som bunn, men ønsket en versjon med fyldigere og saftigere mandelbunn. Men du kan fint lage kjeks av marsipan. Rull og form kjeks og stek dette i ca. 12 minutter midt i ovnen på 180 grader. Du finner vår sukkerfrie marsipanoppskrift her.
Du kan bruke den sukkerfrie sjokoladen du foretrekker. Denne gangen brukte vi en kombinasjon av Monster 99% mørk sjokolade og Monster lavkarbo belgisk melkesjokolade, dette gir en kraftig og god sjokoladesmak.
Sarah Bernard er glutenfri.
Ønsker du flere lavkarbo oppskrifter finner du det her. Sjekk gjerne ut våre lavkarbo juleoppskrifter her.
Lavkarbo Sarah Bernard
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 2 eggehviter
- 60 g Finesse bakesukker
- 150 g mandelmel (ikke fettredusert)
Sjokoladekrem
- 2 dl kremfløte
- 120 g sjokolade uten sukker
- 0,5 ts instant kaffepulver (kan utelates)
Sjokoladetrekk
- 150-200 g sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Stivpisk eggehvite. Tilsett søtning og pisk videre i noen minutter før du vender inn mandelmel. Deigen skal være litt klissete men mulig å forme med hendene. Tilsett litt mer mandelmel dersom den er for løs.
- Form deigen med hendene. Bruk gjerne hansker for å gjøre jobben lettere. Legg kjeksen på et bakepapirkledd stekebrett.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 13 minutter. De skal ikke bli brun, men så vidt få litt farge.
Sjokoladekrem
- Varm kremfløte opp til kokepunktet i en kjele.
- Skru av varmen og tilsett hakket sjokolade og kaffepulver. Rør til all sjokoladen har smeltet.
- Avkjøl kremen i kjøleskap før du pisker den til stiv sjokoladekrem og heller den over i en sprøytepose.
Sjokoladetrekk
- Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
- Legg kjeks på en rist og legg et bakepapir under, slik at overflødig sjokolade renner ned på papiret under risten.
- Sprøyt sjokoladekrem på kjeksen ved hjelp av sprøyteposen.
- Hell forsiktig over smeltet sjokolade eller hold i kjeksen og dypp den i skålen med sjokolade. Det blir mindre svinn med den siste metoden.
- Sett til avkjøling.