Lavkarbo laksegryte med bacon
Lavkarbo laksegryte med bacon er en skikkelig smaksrik fiskegryte med mange gode grønnsaker. Fiskegryten er toppet med bacon, for å heve smaken enda ett hakk.
Vi har tilsatt et variert utvalg av grønnsaker i denne laksegryten, og du kan selvsagt gjøre denne gryten enklere ved å tilsette færre grønnsaker, eller bytte til andre foretrukne grønnsaker.
Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vitamin-D behov. Du har derfor to gode grunner til å spise denne gryten til middag.
Server gjerne lavkarbo laksegryte sammen med et nydelig lavkarbo brød. Du finner mange gode lavkarbo brødoppskrifter her.
Siste oppskrifter
Lavkarbo laksegryte med bacon
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g laks uten skinn
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 100 g sellerirot
- 0,5 rødløk
- 0,5 rød paprika
- 2 ss meierismør
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss glutenfri soyasaus
- Salt og pepper
- 2 dl kremfløte
- 1 dl vann
- 1 ss hvitvinseddik
Garnitry og tilbehør
- 75 g rosenkål
- 50 g bacon
- Dill
Fremgangsmåte
- Kutt laksen i store terninger. Finhakk hvitløk og chili. Rens selleriroten og kutt den, rødløk og paprika i små terninger.
- Smelt smør i en gryte på medium temperatur. Rør inn paprikapulver og soyasaus før du legger i laksen. Stek i noen minutter på alle sider. Legg laksen til sides i en skål.
- Stek rødløk og sellerirot i gryten i ca. fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili, og paprika. Stek i et par minutter.
- Bland inn kremfløte, vann og hvitvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 15 min, til sausen tykner.
- Vend inn den stekte laksen og smak til med salt og pepper.
- Server med sprøstekt bacon, dampet rosenkål og dill etter ønske.