Lavkarbo laksegryte med bacon
Lavkarbo laksegryte med bacon er en skikkelig smaksrik fiskegryte med mange gode grønnsaker. Fiskegryten er toppet med bacon, for å heve smaken enda ett hakk.
Vi har tilsatt et variert utvalg av grønnsaker i denne laksegryten, og du kan selvsagt gjøre denne gryten enklere ved å tilsette færre grønnsaker, eller bytte til andre foretrukne grønnsaker.
Med denne retten får du dekket dagens omega-3 og vitamin-D behov. Du har derfor to gode grunner til å spise denne gryten til middag.
Server gjerne lavkarbo laksegryte sammen med et nydelig lavkarbo brød. Du finner mange gode lavkarbo brødoppskrifter her.
Lavkarbo laksegryte med bacon
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 g laks uten skinn
- 1 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili
- 100 g sellerirot
- 0,5 rødløk
- 0,5 rød paprika
- 2 ss meierismør
- 1 ts paprikapulver
- 1 ss glutenfri soyasaus
- Salt og pepper
- 2 dl kremfløte
- 1 dl vann
- 1 ss hvitvinseddik
Garnitry og tilbehør
- 75 g rosenkål
- 50 g bacon
- Dill
Fremgangsmåte
- Kutt laksen i store terninger. Finhakk hvitløk og chili. Rens selleriroten og kutt den, rødløk og paprika i små terninger.
- Smelt smør i en gryte på medium temperatur. Rør inn paprikapulver og soyasaus før du legger i laksen. Stek i noen minutter på alle sider. Legg laksen til sides i en skål.
- Stek rødløk og sellerirot i gryten i ca. fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili, og paprika. Stek i et par minutter.
- Bland inn kremfløte, vann og hvitvinseddik. Kok opp og la putre i ca. 15 min, til sausen tykner.
- Vend inn den stekte laksen og smak til med salt og pepper.
- Server med sprøstekt bacon, dampet rosenkål og dill etter ønske.
Hva skjedde med oppskriften som også inneholdt squash og kremost?
Vi gjør litt endringer av og til for å gjøre oppskriftene enklere å lage. Her har vi fjernet et par ingredienser for å gjøre retten lettere å lage 🙂