Lavkarbo rødkål dampet i rødvin
Hjemmelaget lavkarbo rødkål smaker så utrolig mye bedre enn kjøpt rødkål. Det er faktisk overraskende enkelt å lage denne retten. Når du damper rødkålen i rødvin får du frem en nydelig smak. Smaken blir fyldig og syrlig, som passer godt til et fettrikt måltid.
Rødkål serveres spesielt mye i julehøytiden og passer perfekt til den tradisjonelle julematen. Server rødkål til alt fra kjøttkaker, svinekjøtt, and, ribbe eller pinnekjøtt. Eller kom på andre gode kombinasjoner.
Når du skal velge rødvin anbefaler vi deg å velge en billig rødvin med lavt innhold av karbohydrater, gjerne under 3 gram/liter. Dette finner du enkelt informasjon om på hyllen i vinmonopolet eller på deres hjemmeside, som du finner her.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO RØDKÅL DAMPET I RØDVIN
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 gram rødkål
- 2 dl rødvin (sjekk karbohydrat innhold, ettersom retten skal være lavkarbo)
- 1 ss rødvinseddik
- 1 dl kjøttkraft (evt. kjøttfond og vann)
- 1 ts ingefær finhakket
- 2 ss Sukrin gold (eller annen søtning)
- Salt og pepper
- 25 gram fett enten meierismør eller ribbefett
Fremgangsmåte
- Skjær rødkålen i tynne strimler og legg i en kjele.
- Hell over rødvin og kjøttkraft. Evt. fond/buljong og vann, dersom du ikke har kjøttkraft. Tilsett de øvrige ingrediensene, unntatt søtning og fett. Rør om.
- Gi rødkålen et oppkok og la den småkoke under lokk i 30 minutter. Tilsett litt mer rødvin dersom for mye av væsken fordamper før den har kokt i 30 minutter.
- Ta av lokket og tilsett fett og søtning. Bland dette godt inn og la rødkålen putre uten lokk i 5 til 10 minutter, slik at mesteparten av væsken fordamper.
- Rødkålen er ferdig når den er myk.