Lavkarbo carbonara med squashspaghetti

Lavkarbo carbonara med squashspaghetti

Pasta carbonara er en tradisjonell Italiens pastarett som lages på forskjellige måter. Mange lager denne retten uten melkeprodukter. Vi syntes retten blir ekstra kremet og god ved bruk av kremost.

Vi har også brukt hvitløk, noe som ikke alltid brukes i carbonara. Du kan selvsagt la være å bruke dette dersom du ønsker en mer tradisjonell smak. Du kan også tilsette sjalottløk og noen bruker også paprikapulver. Dette er smak og behag.

Vil du virkelig flotte deg, får du tak i ekte italiensk pancetta, og bruker dette istedenfor bacon.

Lavkarbo carbonara med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo carbonara med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo.

Spaghetti lager du enkelt av squash med en spiralizer. Har du ikke dette kan du kutte squashen i tynne skiver med en ostehøvel og deretter strimle skivene. Alternativt kan du bruke spisskål eller sommerkål som erstatning for pasta. Kålen kuttes i strimler med en kniv og stekes til den blir mør.

Ønsker du å servere brød til lavkarbo carbonara har vi flere gode lavkarbo brødoppskrifter, som du finner her.

Buon appetito!

Lavkarbo carbonara med squashspaghetti. Foto, Aina Sjo.

Lavkarbo carbonara squashspaghetti

4,50 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 837kcal | Karbohydrater: 6,4g | Protein: 35g | Fett: 74g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g squash (evt. sommerkål eller grønn spisskål)
  • 1 hvitløksfedd
  • 250 g baconterninger (evt. pancetta)
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g kremost naturell
  • 2 eggeplommer
  • 50 g raspet parmesan
  • 0,25 ts pepper
  • 1 neve frisk kruspersille
  • Salt

Fremgangsmåte

  • Kutt squash i lange strimler med en spiralizer eller bruk en kniv til å lage lange tynne strimler. Bruker du kål kutter du den i tynne strimler med en kniv. Finhakk hvitløk.
  • Stek baconet sprøtt i en tørr stekepanne på medium/høy varme. Legg baconet i en skål.
  • Ikke vask stekepannen. Tilsett olje og stek hvitløk i et minutter på medium varme. Rør inn kremost og squashspaghetti og surr i stekepannen et par minutter, til squashen er gjennomvarm og kremosten er smeltet. Bruker du strimlet kål skal du steke kålen til den blir mør.
  • Bland sammen eggeplomme, parmesan og pepper i en skål. Dersom du ønsker parmesan som topping så sparer du litt av osten til senere.
  • Ta av varmen på stekepannen. Bland inn stekt bacon og blandingen med eggeplomme. Rør til alt er godt blandet sammen. Smak til med salt.
  • Server retten med parmesan du la til side og finhakket persille.

4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search