Smakfull gratinert kjøttform på 30 minutter

Superenkel og smakfull gratinert kjøttform

Her er en oppskrift for deg som har det travelt og vil ha noe som er både godt, raskt og energirikt. Vi lot oss inspirere av Meny sin kjøttform og gjorde den lavkarbo.

For å lage denne retten på kortest mulig tid har vi har brukt tomatsaus fra Funkygine uten tilsatt sukker. Änglamark er en annen leverandør som har tomatsaus uten tilsatt sukker.

Du kan selvsagt lage denne retten med hjemmelaget tomatsaus, dersom du ønsker det.

Gratinert kjøttform

Vi har brukt sellerirot for å lage puréen gratengen er toppet med. Denne puréen kan også lages med blomkål eller andre grønnsaker du har for hånd. Prøv for eksempel med puré av aspargesbønner.

Er du glad i gratenger kan vi anbefale tacoform og moussaka. Du finner også en hel drøss med lavkarbo oppskrifter i arkivet vårt.

 

Gratinert kjøttform

Lavkarbo gratinert kjøttform

5 fra 11 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 531kcal | Karbohydrater: 7,3g | Protein: 37g | Fett: 37,5g
Allergener
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 1 ss smør eller olje til steking
  • 3 stk champignon i båter
  • 400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 400 g ferdig tomatsaus uten tilsatt sukker
  • 300 g sellerirot i terninger
  • 75 g meierismør
  • Salt
  • Muskattnøtt
  • 200 g revet ost
  • Feldsalat eller ruccola

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader på over- og undervarme.
  • Varm smør eller olje og stek champignon-båtene i et par minutter.
  • Ha i kjøttdeig eller karbonadedeig og brun den under omrøring.
  • Rør inn tomatsaus og varm opp. La det putre mens du lager sellerirotpuré.
  • Kok sellerirot-terningene til de er myke (5-10 minutter).
  • Hell av vannet og ha i smør, salt og muskatnøtt. Stavmiks til en fin puré.
  • Hell tomatsausen over i en ildfast form. Dersom gryten du bruker tåler å settes inn i ovnen, la den være i gryten.
  • Legg sellerirotpuréen over tomatsausen og strø over ost.
  • Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter, til osten har fått farge.
  • Serveres med feldsalat som topping.

Kommentar

Du kan bruke andre grønnsaker i puréen. Dersom du for eksempel har blomkål eller brokkoli kan disse fint kokes sammen med selleriroten og puréres.

5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search