Syltet spisskål, perfekt til for eksempel grillmat
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Spisskål er en veldig fin grønnsak å bruke i et lavkarbo kosthold da den inneholder så lite som 0,9 gram karbohydrater per 100 gram.
Du kan bruke den smakskombinasjonen du foretrekker. Prøv for eksempel med chili, karve eller sennepsfrø.
Syltet spisskål syntes vi passer godt som en siderett til grillet kjøtt eller som topping på en saftig burger. Syltet spisskål kan også brukes i en salat for et syrlig innslag eller som topping på hotdog.
Er du glad i syltede grønnsaker anbefaler vi vår oppskrift på syltet rødløk, som du finner her.
Lavkarbo syltet spisskål
Pin VurderingOppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 4 dl vann
- 1 dl lys eddik
- 1,5 dl Sukrinmelis
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ss raspet ingefær
- 175 g spisskål (grønn eller rød)
Fremgangsmåte
- Kok opp vann, eddik, sukrinmelis og soyasaus.
- Tilsett raspet ingefær og la ligge og trekke i vannet i fem minutter.
- Snitt kål i tynne strimler og legg på et rent glass med lokk.
- Hell væsken over kålen i glasset og la stå i minimum 30 minutter før servering.
- Syltet spisskål har lang holdbarhet og kan oppbevares i kjøleskapet.