Lavkarbo hyttegrøt
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Vi skulle egentlig lage cottage cheese is, som er skikkelig hypet på TikTok for tiden. Underveis fikk vi en idé om at massen kunne passet som grøt. Vi brukte to forsøk før vi fikk det til, og da var vi veldig overrasket over hvor godt denne grøten smakte.
Det smaker faktisk rømmegrøt men hyttegrøt har halvparten så mange kalorier. Kalorikontroll er fint for de som spiser lavkarbo og vil ned i vekt.
Det er derfor nå mulig å lage lavkarbo og kaloriredusert rømmegrøt eller lett rømmegrøt, med samme gode smaken. «Rømmegrøten» er også glutenfri.
Vi kalte grøten for hyttegrøt fordi vi har brukt cottage cheese i grøten.
Frokost eller middag?
Hyttegrøt kan du spise som frokost, lunsj, middag eller kvelds. Spis gjerne grøten med salt spekemat dersom du serverer den til middag.
Tilberedning
Du trenger en god foodprosessor som du kan kjøre i flere minutter for å lage en silkemyk cottage cheese-masse. Cottage cheese oppleves kornete dersom den ikke males lenge nok i foodprosessoren.
Vi har prøvd å koke grøten og det ødelegger den. Når den koker blir den tynn i konsistensen også skiller den seg etter koking over lengre tid.
Du skal derfor bare gi grøten en oppvarming til rett under kokepunktet. Kjenn med en finger i grøten om du syntes den er varm nok til at smørøye smelter på grøten, er den varm er den klar.
Du kan bruke den søtningen du foretrekker i grøten. Andre eksempler enn Sukrin:1 er Sukrin gold, Bakesukkr eller natreen.
Unik oppskrift
Vi har leitet på internett og fant ingen lignende måter å lage grøt på. Vi tipper derfor at du aldri har testet denne metoden. Gi oss derfor gjerne en tilbakemelding på hva du syntes om grøten.
Er det bare vi som ble begeistret?
Lavkarbo hyttegrøt
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 250 g cottage cheese
- 1 egg
- 30 g meierismør
- 1 klype salt
- 1 ts Sukrin:1 (evt. en annen søtning)
Topping
- Meierismør
- Sukrin:1 (evt. en annen søtning)
- Kanel
Fremgangsmåte
- Bland cottage cheese og egg i en foodprosessor, og lag en silkemyk masse. For å få dette til må du kjøre blandingen i flere minutter. Skrap ned klumper som legger seg rundt kantene underveis. Når du tror den er klar kjører du den litt til. Når du har rømme-konsistens på massen er den klar.
- Smelt smør i en kjele. Bland inn cottage cheese-blandingen, salt og søtning. Ha temperaturen på lav til medium temperatur og varm grøten forsiktig opp mens du rører. Grøten skal ikke koke. Blir den for varm blir den tynn som melk. Kjenn med fingeren i grøten og ta den av varmen når den er temperert og et smørøye smelter i grøten.
- Server med smørøye, søtning og kanel etter ønske.
Denne grøten var veldig god. Fløyelsmyk og god på smak. Lavkarbo hyttegrøt kan jeg anbefale på det sterkeste. Takk til dere for denne oppskriften.
Eneste skikkelig dårlige oppskrifta jeg har kommet over så langt. Ble tynn suppe før den var lunken. Smakte ikke godt heller. Lunken, ekkel suppe. Alle andre oppskrifter har vært supre. 🙂
Da har du sannsynligvis varmet opp for raskt. Se på oppskriften og følg den nøye så burde det gå bra 🙂
Hvordan ville denne oppføre seg som kjøleskapsgrøt, altså avkjøles og spises kald?
Det har vi ikke testet, men jeg tror absolutt denne er god kald servert med bær 🙂