Scampigryte med aubergine!
Scampigryte er en smaksrik gryte med smak av hvitløk, chili og ingefær.
Denne gryten lager du når du har grønnsaker til overs, her kan du nemlig bruke opp slitne grønnsaker fra kjøleskapet.
Eksempler på grønnsaker som kan tilføres gryten er blomkål, brokkoli, spinat, sellerirot, selleri, asparges, squash, sopp, minimais etc.
Scampi kan erstattes av kjøtt, for deg som foretrekker det.
I denne gryten er det brukt aubergine. Aubergine er nøytral på smak og trekker til seg smaker fra retten det blandes i. Squash kan erstatte aubergine.
Denne oppskriften er melkefri, men du kan erstatte kokosmelk med kremfløte dersom du ikke liker kokosmelk. Du kan også erstatte olivenolje med meierismør i sellerirotpuréen.
Lavkarbo scampigryte
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 0,5 chili
- 1 hvitløksfedd
- 1 ts raspet ingefær
- 0,5 gul løk
- 150 g aubergine
- Olje eller meierismør til steking
- 400 g scampi uten skall
- 2 ss tomatpuré
- 200 g kokosmelk (ikke lett)
- 0,5 lime, saften
- 1 ts paprikapulver
- 1 neve frisk koriander
- Salt og pepper
Sellerirotpuré
- 450 g sellerirot
- 4 ss olivenolje
- 0,5 ts røkt paprikapulver (kan utelates)
- 0,25 ts malt muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Finhakk hvitløk og chili, og rasp ingefær. Del løk og aubergine i terninger.
- Varm olje eller smør i en kjele til medium temperatur. Fres hvitløk, chili og ingefær i et minutt før du tilsetter scampi. Stek i et par minutter på hver side. Den trenger ikke å være gjennomstekt. Legg scampien over i en skål.
- Tilsett løk i gryten og frese til den blir myk, ca. 5 minutter. Rør inn tomatpuré og fres i et minutt før du tilsetter kokosmelk, limesaft og paprikapulver. Bruk en stavmikser til å lage en jevn saus. Kok opp og la putre i 10 minutter.
- Stek aubergine i en stekepanne med olje på medium temperatur. Krydre med salt og pepper. Stek i ca. 10 minutter, til den blir myk og får gylden farge.
- Tilsett aubergine, scampi og finhakket koriander i gryten og la putre i et minutt eller to. Smak til med salt og pepper før servering.
Sellerirotpuré
- Rens selleriroten og del i terninger. Legg i en kjele og fyll opp med vann. Kok opp og la koke til den er mør, ca. 10 minutter koketid.
- Hell av vannet og tilsett olivenolje. Lag en jevn puré ved hjelp av stavmikser. Smak til med røkt paprikapulver, muskat, salt og pepper.
Høres veldig godt ut! Jeg tåler ikke sellerirot, hva passer i steder? Blomkålmos?
Hei, ja jeg vil tro blomkålpuré vil passe like godt til 🙂
Denne gleder jeg meg til å prøve. Skal det være rå scampi eller kan man bruke kokt?
Hei. Det er best med rå. Du kan bruke ferdig kokte men da tar du de bare i rett før servering.