Lavkarbo pestosnurrer (glutenfritt)





Pestosnurrer med soltørket tomat og smeltet ost!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo pestosnurrer er godt egnet i matpakken, eller for eksempel som tilbehør til en god suppe.

Vi fylte bollene med pesto og soltørket tomat, også toppet vi de med revet ost og pinjekjerner. Dette ble en god smakskombinasjon.

Oppskriften på bollene er basert på vår populære oppskrift på lavkarbo boller med havrefiber, men med noen justeringer.

Soltørket tomat selges på glass i olje eller i tørket form. Vi anbefaler soltørket tomat som selges i tørket form som du bløtlegger i vann før den brukes. Du finner fremgangsmåten på pakken. Når tomatene er bløtlagt kutter du de i små biter. Du kan gjerne blande de med litt olivenolje eller bruker dem uten olje.

Lavkarbo pestosnurrer

Lavkarbo pestosnurrer

Pesto er alltid best hjemmelaget fordi den er råvarebasert og derfor sunnest for helsen. Du finner en hjemmelaget variant her, laget med persille og basilikum.

Når du skal velge ferdigkjøpt pesto anbefaler vi deg å lete etter en sort som er laget med gode og få ingredienser. Smak pesto som selges på Coop er et godt alternativ. Denne er laget av få ingredienser og med olivenolje som er et langt bedre alternativ enn den billigere varianten solsikkeolje.

Dersom du har andre gode tips om pesto med gode ingredienser kan du gjerne tips oss i kommentarfeltet under denne oppskriften.

Sjekk også vår oppskrift på lavkarbo pizzasnurrer.

 

Lavkarbo pestosnurrer

Lavkarbo pestosnurrer (glutenfritt)

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutter
Antall: 1 deig (1 deig gir 10 boller)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 281kcal | Karbohydrater: 1,6g | Protein: 10g | Fett: 24g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Boller

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl kremfløte
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M eller L
  • 120 g havrefiber
  • 2 ss fiberhusk (psyllium)
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts Finesse bakesukker
  • 1 ts salt

Fyll og topping

  • 5 ss pesto
  • 4 ss soltørket tomat
  • 150 g revet ost
  • 4 ss pinjekjerner

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og pulser til en jevn masse.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over væsken fra blenderen. Bland godt med en kjøkkenmaskin eller miksmaster. Samle deigen i bunnen av bollen.
  • Fyll vasken med varmt vann og sett bakebollen i vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær. La heve i ca. 60 minutter.
  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Kjevle deigen mellom to bakepapir. Fjern det øverste papiret. Smør deigen med pesto og strø over soltørket tomat og 1/3 del av osten.
  • Rull deigen til en pølsen, fra langsiden og over til motsatt side. Del pølsen i like store boller.
  • Legg bollene på et bakebrett med bakepapir. Trykk de litt ned mot brettet slik at kantene blir runde i kantene. Strø over resten av osten og topp med pinjekjerner.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i ca. 35 minutter.
  • Pestosnurrene oppbevares i en lukket beholder i kjøleskap i et par dager eller fryses til en annen anledning for lengre holdbarhet.

Kommentar

Aktivering av gjær
*Dersom du velger en annen søtning enn finesse bakesukker må du tilsette en av følgende for å aktivere gjæren, 1 ts (yaconsirup, inulinpulver, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt). Honning kan også brukes da karbohydratene fra honningen "spises" av gjæren underveis i hevingsprosessen. 

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search