Hjemmelaget mandelmelk
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hjemmelaget mandelmelk er en deilig og næringsrik plantebasert melk som er enkel å lage hjemme. Dette er et perfekt alternativ for de som er laktoseintolerante, veganere, eller bare ønsker en sunnere og naturlig drikke som er mindre prosessert.
I oppskriften er det brukt mandler fra tights.no, som du finner her.
Vi har smaksatt plantemelken med litt kanel og brukt Sukrinmelis som søtning. En kan også tilsette vaniljeessens eller kardemomme for en annen smaksvariant.
Hvilke som helst søtning kan brukes, og her er det bare å smake seg frem til rett mengde. Plantemelken er også god uten søtning.
Bruk gjerne mandlene som gjenstår etter siling i bakst. For eksempel denne oppskriften på lavkarbo protinrundstykker. Da slipper du å kaste næringsrike ingredienser.
Vi har ikke regnet næring på denne oppskriften fordi det er en del rester av mandler etter at plantemelken er laget som gjør utregningen unøyaktig. Melken inneholder godt under 50 kcal per dl og under 1 g karbohydrater per dl.
På omhelse.no er det mange oppskrifter hvor vi har brukt mandelmelk uten sukker. Lager du dette selv sparer du penger, også får du en mer næringsrik melk enn om du kjøper ferdig mandelmelk.
Oppskriften på lavkarbo mandelmelk er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Hjemmelaget mandelmelk
Pin VurderingOppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 150 g mandler
- 1 l vann
- 1-2 ss Sukrinmelis eller annen søtning
- 1 ts kanel (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Legg mandlene i en bolle og fyll med vann. Bløtlegg i minst 8 timer. Etter bløtlegging, skyll mandlene godt under kaldt vann før du siler av alt vannet.
- Ha de bløtlagte mandlene i en blender sammen med 1 liter vann. Tilsett søtning og kanel. Blend på høy hastighet i 2-3 minutter, eller til mandlene er helt oppdelt og blandingen er jevn.
- Bruk et kjøkkenhåndkle (cheesecloth) eller en finmasket sil over en stor bolle eller mugge. Hell mandelblandingen gjennom silen. Klem eller press så mye væske som mulig ut av massen for å få mest mulig melk.
- Mandelmelken helles over i en glassflaske som kan oppbevares i kjøleskapet i 3-4 dager. Rist flasken godt før servering ettersom at melken kan skille seg.