Lavkarbo yoghurtbark





Lavkarbo yoghurtbark – perfekt som en søt dessert som er rask å lage

Innlegget kan inneholde reklamelinker.

Lyst på noe søtt og friskt til nasjonaldagen – uten å drukne i sukker? Da er yoghurt bark det perfekte valget! Denne superenkle oppskriften kombinerer kremet gresk yoghurt med friske bær og mørk sjokolade.

Lag den gjerne med norske flaggfarger ved å bruke jordbær og blåbær. Du kan også tilsette nøtter eller kokosmasse. Du får en lett, kjølende snack som passer perfekt i solen på 17. mai – enten som dessert eller på koldtbordet.

Salte peanøtter passer godt sammen med det søte og er passende å strø over. Ønsker du en søtere variant kan du strø over lavkarbo nøttegranola, som du finner oppskrift til her.

Lavkarbo yoghurtbark. Foto, Marie Gundersen

Lavkarbo yoghurtbark. Foto, Marie Gundersen

For melkefri variant kan du bruke kokosyoghurt og sjokolade uten melk.

Oppskriften på lavkarbo yoghurtbark er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo yoghurtbark. Foto, Marie Gundersen

Lavkarbo yoghurtbark

Ingen vurderinger enda
Pin Vurdering
Tid: 3 timer 10 minutter
Antall: 6 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 113kcal | Karbohydrater: 5,7g | Protein: 7g | Fett: 6g
Allergener
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 430 g gresk yoghurt
  • 1-2 Sukrin Gold
  • 60 g mørk sjokolade uten sukker
  • 1 ts kokosolje
  • 5-6 jordbær
  • 1 dl blåbær
  • Evt. litt hakkede nøtter kokosmasse eller chiafrø til topping

Fremgangsmåte

  • Kle et bakebrett eller en ildfast form med bakepapir.
  • Bland yoghurt med søtning i en bolle.
  • Hell røren over bakepapiret og bruk en slikkepott til å bre den utover i et jevnt lag, ca. 1–1,5 cm tykt.
  • Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad.
  • Drypp smeltet sjokolade over yoghurten. Lag mønster med en tannpirker dersom du ønsker det. Strø over skivede jordbær, blåbær og eventuelt annen topping.
  • Sett brettet i fryseren i minst 3–4 timer, eller til det er fast.
  • Ta ut brettet og brekk eller skjær i biter. Server umiddelbart – barken smelter raskt.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.





Start typing and press Enter to search