Lavkarbo nøttegranola





Lavkarbo nøttegranola med kanelsmak

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Nøttegranola er en knasende god topping å bruke på for eksempel cottage cheese eller gresk yoghurt. Granola laget av nøtter og frø tilfører en god dose vitaminer, mineraler og antioksidanter til kostholdet ditt. Du får også i deg umettede fettsyrer og proteiner, og få karbohydrater.

Du kan sette sammen ingrediensene i din lavkarbo nøttegranola slik du foretrekker. Du kan utelate eller tilføre frø og nøtter etter dine preferanser.

Granolaen er smaksatt med kanel, men forsøk gjerne andre smaksvarianter, for eksempel vanilje eller kardemomme.

Smak deg også frem med rett mengde søtning, og bruk gjerne en annen variant enn Sukrin Gold.

Lavkarbo nøttegranola

Lavkarbo nøttegranola, Foto, Marie Gundersen.

På bildet over er granolaen servert som topping i en skål med gresk yoghurt og blåbær.

Du finner flere oppskrifter på granola på omhelse.no. Sjekk gjerne ut lavkarbo karamell-granola, lavkarbo crunchy granola og lavkarbo frokostblanding med eple og kanel.

Oppskriften på lavkarbo nøttegranola er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo nøttegranola

Lavkarbo nøttegranola

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 35 minutter
Antall: 1 norgesglass

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Servering: 100 gram | Kalorier: 610kcal | Karbohydrater: 3.5g | Protein: 17g | Fett: 56g
Allergener
Nøtter
Sesamfrø

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Bruk en morter eller kjevle til å hakke mandler, valnøtter og gresskarkjerner til ønsket størrelse. Eller pulser et par runder i en foodprosessor.
  • I en separat bolle, bland sammen smeltet kokosolje, sukrin gold, kanel og salt.
  • Bland inn nøtter og frø. Rør godt til alt er jevnt fordelt.
  • Fordel blandingen på et stekebrett med bakepapir eller i en airfryer.
  • Stek på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter, frem til granolaen er gylden og sprø. Rør om halvveis i tiden. Stek alternativt i airfryer på 180 grader i ca. 10 minutter. Sjekk granolaen underveis for å sikre at den er sprø og gylden.
  • Avkjøl helt. Oppbevar i en lufttett beholder.

Viser 4 kommentarer
  • Unni Solibakke
    Svar

    5 stjerner
    Utrolig god granola, denne blir nok lagd flere ganger. Takk for oppskrift

  • Tone Vikholt
    Svar

    Har fulgt oppskriften, men sprøtt ble det ikke. Måtte sette ned temperaturen etter 30 min og la døren stå litt på gløtt og og sto i 15 min til.

    • Svar

      Så bra du fant en løsning:) Det er nok variasjoner ut ifra hvilke stekeovn man bruker. Når granolaen blir avkjølt vil det også bli mer sprøtt enn når det er varm.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search