Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng servert med bacon er en enkel og smaksrik middag som vi tror faller i smak hos de fleste. Dette er en rett som til og med de som ikke er så begeistret for fisk vil kunne like.

Her blir fisken godt kamuflert i en god fløtesaus. Servert med bacon og reker, for ekstra smaksrik rett.

Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng

Du kan bruke den fisken du liker. Det anbefales lys fisk, som torsk, hyse, eller sei. Dersom du ønsker å lage lavkarbo fiskegrateng med laks har vi en veldig god oppskrift på kremet laks med eple- og sitronsaus, som du finner her.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 819kcal | Karbohydrater: 7,7g | Protein: 49g | Fett: 65g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g torskefilet uten skinn
  • 2 sjalottløk
  • 250 g sellerirot
  • 250 g blomkål
  • 50 g purre
  • Meierismør til steking
  • 3 dl kremfløte
  • 200 g kremost naturell
  • 3 ss sitronsaft
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 0,25 ts malt muskat
  • Salt og pepper
  • 50 g baconsvor
  • 25 g revet parmesan

Topping

  • 1 ss meierismør
  • 150 g baconterninger
  • 150 g pillede reker
  • 1 ss tørket persille

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Hakk sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt i terninger. Kutt blomkål i små buketter og purre i små biter.
  • Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk og pure til løken blir myk.
  • Rør inn kremfløte, kremost, sitronsaft, hvitvinseddik, muskat, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 5 min.
  • Kok opp rikelig med vann i en kjele. Kok sellerirot i ca. 5 min. Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og legg blomkål og torskefiletene i vannet. La trekke i ca. 7 min, til fisken flaker seg.
  • Hell av kokevannet og rør fisk og grønnsaker i fløtesausen. Rør godt slik at fisken deler seg i mindre biter. Hell blandingen i en ildfast.
  • Kvern baconsvor i en foodprosessor til fint mel. Bland med raspet parmesan. Strø blandingen over formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 12 min, til gratengen er gylden. La formen hvile i noen minutter før den serveres.
  • Stek baconterninger sprø i en stekepanne med smør. Stek rekene sammen med baconet de siste par minuttene slik at de blir varm. Strø over persille.
  • Server fiskegratengen med stekt bacon og reker.

Viser 2 kommentarer
  • Eva Lian
    Svar

    5 stars
    Denne retten falt i smak. Virkelig god. Tusen takk for nydelig oppskrift. Denne retten vil bli laget flere ganger.

5 from 1 vote

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search