Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng trenger ikke være så vanskelig å få til. Det krever bare at du erstatter hvetemelet i den hvite sausen med et godt lavkarbo alternativ.

I denne oppskriften brukes det sellerirot som har tilnærmet null karbohydrater. Den er næringsrik og passer perfekt om du spiser moderat lavkarbo kosthold.

Ingredienser

For 4 personer

  • Ca 700 gram med fisk
  • 3 sjalottløk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, hakket
  • 1 liten “tommel” fersk ingefær
  • 75 g revet parmesan
  • 3 eggehviter stivpiskete
  • 3 eggeplommer
  • 1 sellerirot
  • 5 dl melk
  • 2 dl fløte
  • Kajennepepper
  • Salt og pepper
  • Et par vårløk (eller en purreløk)
  • 300 gram ekte smør
  • 1 Brokkoli

Fiskegrateng – slik gjør du

  1. Damp fisken i ca 5 dl melk i 5 min
  2. Mens fisken damper pisk 3 eggehviter stive. Ta vare på plommene i en egen skål
  3. Sil av melken og sett fisken til side
  4. Hakk opp sjalottløk,hvitløk, ingefær og stek i rikelig med ekte smør til løken er gylden
  5. Ha i melken og oppkuttet sellerirot 
  6. Kok i ca 10 min, eller til selleriroten er myk
  7. Kjør det hele med en stavmikser
  8. Ha i salt, pepper, og en halv t-skje kajennepepper
  9. Bland i eggeplommene
  10. Sausen skal nå være relativt tykk
  11. Legg alt over i en smurt ildfast form
  12. Vend forsiktig inn eggehviten
  13. Strø over revet parmesan og smuler av et lavkarbo brød. Evt, kan du bruke knekkebrød, hakkete mandler eller annet
  14. Smelt rikelig med smør (2-300 gram) sammen med hakket vårløk
  15. Server med smør og dampet brokkoli
fiskegrateng
Fiskegrateng fra himmelenFiskegrateng omtrent uten karbohydrater
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

Ferdig steinalderbrød bilde