Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng servert med bacon er en enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Dette er en rett som til og med de som ikke er så begeistret for fisk vil kunne like. Her blir fisken godt kamuflert i en god ostesaus. Servert med bacon blir dette måltidet skikkelig godt.

Du kan bruke den fisken du liker. Det anbefales lys fisk, som torsk, hyse, eller sei. Dersom du ønsker å lage lavkarbo fiskegrateng med laks har vi en veldig god oppskrift til kremet laks med eple- og sitronsaus, som du finner her.

Du kan gjerne tilsette reker i baconet før servering. Dette vil få retten til å se enda mer innbydende ut.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

  • Pers: 4
  • Tid: 45 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 500 gram fisk i biter (torsk, hyse, sei eller annen lys fisk)
  • 100 gram pastinakk i terningen
  • 200 gram blomkål i små buketter
  • Grønnsaksbuljong
  • 2 dl matfløte
  • 125 gram smøreost med krydder eller pepper
  • 100 gram revet mozzarella eller hvitost
  • 1 boks creme fraiche
  • 4 ss sitronsaft
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 2 stenger vårløk
  • 400 gram nyskrelte reker (vekt med skall)
  • 100 gram baconsvor (evt. pofiber)
  • Bacon til servering
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett 2 ss salt og grønnsaksbuljong. Trekk blomkålbuketter og hakket pastinakk i fem minutter i vannet.
  3. Tilsett fisken i vannet og la dette trekke i ytterligere fem minutter. Sil så av vannet i ett dørslag og sett dette til sides.
  4. Bland fløte, smøreost, mozzarella, creme fraiche, sitronsaft, 2 ts salt, 1 ts pepper i en kjele. La dette få ett oppkok. Tilsett finhakket rødløk og skivet vårløk og bland dette godt inn.
  5. Vend fisken inn i ostesausen og bland godt. Tilsett skrelte reker.
  6. Hell blandingen over i en ildfast form.
  7. Kvern baconsnacks i en blender og strø dette over gratengen.
  8. Stekes på midterste rille i ovnen i 25 minutter. La fiskegratengen hvile i noen minutter før du serverer den.
  9. Server lavkarbo fiskegrateng med bacon og bland gjerne noen ferske reker inn i baconet før servering.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search