Lavkarbo fiskegrateng
Lavkarbo fiskegrateng servert med bacon er en enkel og smaksrik middag som vi tror faller i smak hos de fleste. Dette er en rett som til og med de som ikke er så begeistret for fisk vil kunne like.
Her blir fisken godt kamuflert i en god fløtesaus. Servert med bacon og reker, for ekstra smaksrik rett.
Du kan bruke den fisken du liker. Det anbefales lys fisk, som torsk, hyse, eller sei. Dersom du ønsker å lage lavkarbo fiskegrateng med laks har vi en veldig god oppskrift på kremet laks med eple- og sitronsaus, som du finner her.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.
Lavkarbo fiskegrateng
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400 g torskefilet uten skinn
- 2 sjalottløk
- 250 g sellerirot
- 250 g blomkål
- 50 g purre
- Meierismør til steking
- 3 dl kremfløte
- 200 g kremost naturell
- 3 ss sitronsaft
- 1 ss hvitvinseddik
- 0,25 ts malt muskat
- Salt og pepper
- 50 g baconsvor
- 25 g revet parmesan
Topping
- 1 ss meierismør
- 150 g baconterninger
- 150 g pillede reker
- 1 ss tørket persille
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Hakk sjalottløk i små terninger. Rens sellerirot og kutt i terninger. Kutt blomkål i små buketter og purre i små biter.
- Varm smør i en kjele til medium temperatur. Stek sjalottløk og pure til løken blir myk.
- Rør inn kremfløte, kremost, sitronsaft, hvitvinseddik, muskat, salt og pepper. Kok opp og la putre i ca. 5 min.
- Kok opp rikelig med vann i en kjele. Kok sellerirot i ca. 5 min. Skru ned temperaturen til rett under kokepunktet og legg blomkål og torskefiletene i vannet. La trekke i ca. 7 min, til fisken flaker seg.
- Hell av kokevannet og rør fisk og grønnsaker i fløtesausen. Rør godt slik at fisken deler seg i mindre biter. Hell blandingen i en ildfast.
- Kvern baconsvor i en foodprosessor til fint mel. Bland med raspet parmesan. Strø blandingen over formen.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 12 min, til gratengen er gylden. La formen hvile i noen minutter før den serveres.
- Stek baconterninger sprø i en stekepanne med smør. Stek rekene sammen med baconet de siste par minuttene slik at de blir varm. Strø over persille.
- Server fiskegratengen med stekt bacon og reker.
Denne retten falt i smak. Virkelig god. Tusen takk for nydelig oppskrift. Denne retten vil bli laget flere ganger.
Det var veldig kjekt å høre! Tusen takk.