Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng

Lavkarbo fiskegrateng servert med bacon er en enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Dette er en rett som til og med de som ikke er så begeistret for fisk vil kunne like. Her blir fisken godt kamuflert i en god ostesaus. Servert med bacon blir dette måltidet skikkelig godt.

Du kan bruke den fisken du liker. Det anbefales lys fisk, som torsk, hyse, eller sei. Dersom du ønsker å lage lavkarbo fiskegrateng med laks har vi en veldig god oppskrift til kremet laks med eple- og sitronsaus, som du finner her.

Du kan gjerne tilsette reker i baconet før servering. Dette vil få retten til å se enda mer innbydende ut.

Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

Lavkarbo fiskegrateng

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISKEGRATENG

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 45 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 885kcal | Karbohydrater: 8g | Protein: 73g | Fett: 62g
Allergener
Egg
Fisk
Melk
Selleri
Skalldyr

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 500 gram torsk i biter (torsk, hyse, sei eller annen lys fisk)
  • 200 gram blomkål i små buketter
  • 100 gram sellerirot i terninger
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 2 dl fløte
  • 125 gram kremost med krydder eller pepper
  • 100 gram mozzarella eller hvitost, revet
  • 300 gram creme fraiche
  • 4 ss sitronsaft
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 0,5 rødløk finhakket
  • 2 vårløk
  • 400 gram reker skrelte (vekt med skall. evt. kan reker byttes med fisk)
  • 100 gram baconsvor
  • Bacon til servering

FREMGANGSMÅTE

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett salt og grønnsaksbuljong. Trekk blomkålbuketter og hakket sellerirot i fem minutter i vannet.
  • Tilsett fisken i vannet og la dette trekke i ytterligere fem minutter. Sil av vannet i et dørslag og sett blomkålen og fisken til sides.
  • Bland fløte, kremost, mozzarella, creme fraiche, sitronsaft, salt og pepper i en kjele. La dette få et oppkok. Tilsett finhakket rødløk og skivet vårløk, bland godt.
  • Vend fisken og rekene inn i ostesausen.
  • Hell blandingen i en ildfast form.
  • Kvern baconsnacks i en blender og strø over formen.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 25 minutter. La fiskegratengen hvile i noen minutter før du serverer den.

Kommentar

Server lavkarbo fiskegrateng med bacon og bland gjerne noen ferske reker inn i baconet før servering.
Recommended Posts
Kommentarer
  • Karoline
    Svar

    Kan fiskegratengen fryses?

  • Anne-Marie
    Svar

    Skal lage denne en dag, men lurer på hvorfor vannet skal settes til sides når det ikke skal brukes senere i oppskriften?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei,
      Det er fisken og blomkålen som skal settes til sides, ikke vannet 🙂 Har gjort det litt mer tydelig i teksten nå 😀

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search