
Ja takk, meld meg på (gratis)
Lavkarbo fiskegrateng
Lavkarbo fiskegrateng servert med bacon er en enkel og smaksrik middag som faller i smak hos de aller fleste. Dette er en rett som til og med de som ikke er så begeistret for fisk vil kunne like. Her blir fisken godt kamuflert i en god ostesaus. Servert med bacon blir dette måltidet skikkelig godt.
Du kan bruke den fisken du liker. Det anbefales lys fisk, som torsk, hyse, eller sei. Dersom du ønsker å lage lavkarbo fiskegrateng med laks har vi en veldig god oppskrift til kremet laks med eple- og sitronsaus, som du finner her.
Du kan gjerne tilsette reker i baconet før servering. Dette vil få retten til å se enda mer innbydende ut.
Vil du ha oppskrift til flere lavkarbomiddager finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO FISKEGRATENG
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)





Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 500 gram torsk i biter (torsk, hyse, sei eller annen lys fisk)
- 200 gram blomkål i små buketter
- 100 gram sellerirot i terninger
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 2 dl fløte
- 125 gram kremost med krydder eller pepper
- 100 gram mozzarella eller hvitost, revet
- 300 gram creme fraiche
- 4 ss sitronsaft
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 0,5 rødløk finhakket
- 2 vårløk
- 400 gram reker skrelte (vekt med skall. evt. kan reker byttes med fisk)
- 100 gram baconsvor
- Bacon til servering
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Kok opp rikelig med vann i en kjele og tilsett salt og grønnsaksbuljong. Trekk blomkålbuketter og hakket sellerirot i fem minutter i vannet.
- Tilsett fisken i vannet og la dette trekke i ytterligere fem minutter. Sil av vannet i et dørslag og sett blomkålen og fisken til sides.
- Bland fløte, kremost, mozzarella, creme fraiche, sitronsaft, salt og pepper i en kjele. La dette få et oppkok. Tilsett finhakket rødløk og skivet vårløk, bland godt.
- Vend fisken og rekene inn i ostesausen.
- Hell blandingen i en ildfast form.
- Kvern baconsnacks i en blender og strø over formen.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 25 minutter. La fiskegratengen hvile i noen minutter før du serverer den.
Kan fiskegratengen fryses?
Det skal gå helt fint! 🙂
Skal lage denne en dag, men lurer på hvorfor vannet skal settes til sides når det ikke skal brukes senere i oppskriften?
Hei,
Det er fisken og blomkålen som skal settes til sides, ikke vannet 🙂 Har gjort det litt mer tydelig i teksten nå 😀