Lavkarbo sellerirotpuré
Sellerirotpuré passer perfekt til din lavkarbo middag. Det kan brukes til både kjøtt og fisk eller til en god lavkarbo gryte. Avbildet i denne oppskriften ser du at sellerirotpuré er servert til lavkarbo lammegryte med øl og fennikel, som du finner oppskrift til her.
Sellerirot er en grønnsak som fint inngår i et lavkarbo kosthold da den inneholder 2.8 gram karbohydrater per 100 gram. Sellerirot er en anvendelig og smaksrik grønnsak som du kan bruke som erstatter for potet. Du kan for eksempel lage sellerirotfries eller bakt sellerirot som tilbehør til lavkarbo middag.
Ønsker du tips til annet middagstilbehør, finner du oppskrift til bland annet blomkålris naturell eller blomkålris med både mandler eller grønnkål, blomkålpuré, bakt sellerirot med flere. Du finner oppskriftene her.
Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.
OPPSKRIFT PÅ SELLERIROTPURÉ
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 450 gram sellerirot (1 stor sellerirot veier ca. 450 gram)
- 2 ss meierismør
- 3 ss creme fraiche
- Salt og pepper
- 0,25 ts muskat
Fremgangsmåte
- Skjær selleriroten i terninger og legg den i en kjele med vann som dekker selleriroten. Kok mør, ca. 10 minutter.
- Når selleriroten er mør sile vekk vannet. Tilsett meierismør, creme fraiche, muskat, salt og pepper. Lag en klumpfri puré ved hjelp av stavmikser.
- Server gjerne puréen med en liten smørklatt.
Den blir brukt ofte her i huset, kjempegod til stekt laks
Så kjekt å høre! Takk for tilbakemeldingen 🙂
Kosa meg med stekt laks og sellerirotpure i går, kjempegodt, kommer til å lage purè flere ganger.
Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Bare elsker denne sellerirotmosen
Så bra! 😀