Blomkålris
Blomkålris er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør til din favorittmiddag. Blomkålris er langt mer næringsrik enn ordinær ris og smaker også vel så godt.
Lite karbohydrater men med viktige næringsstoffer
Blomkål er en mager grønnsak og inneholder så lite som 2.3 gram karbohydrater per 100 gram. Den inneholder både protein, vitamin c og fiber (som er bra for fordøyelsen). Blomkålen er er mild på smak og allsidig i bruk. Ved å tilsette krydder og andre ingredienser til blomkålrisen kan du også enkelt variere smaken på risen.
Grønnsakenes hvite dronning
Blomkålen kalles gjerne for «grønnsakenes hvite dronning». Det er en grønnsak de fleste liker, som passer like godt som tilbehør som i en suppe. Hvem liker ikke en kremet blomkålsuppe med en god garnityr?
Selv om blomkål dyrkes de fleste steder i verden, kommer den fra middelhavslandene. Blomkål har fått navnet sitt etter at den er en kål som blomstrer, eller en kålblomst.
Blomkålris kan lett «pimpes» for gode variasjoner. Som her og her.
Lavkarbo blomkålris med hvitløk
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 400-600 g blomkål
- Meierismør (evt. olivenolje for melkefri ris)
- 1-2 fedd hvitløk
- ¼ ts muskat
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Riv blomkål med et rivjern, en ostehøvel eller bruk en kniv og finhakk. Har du en foodprosessor bruker du det.
- Smelt smør i en stekepanne og tilsett blomkålris og finhakket hvitløk. Stek i ca. fem minutter. Strø over muskat, salt og pepper etter smak.