Digg hjemmelaget majones
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Hjemmelaget majones kan ikke sammenlignes med den du kjøper i butikken. Hjemmelaget majones er enkelt lage. Det er billig og det er sunt. Etter du har prøvd denne til de ferske rekene går du ikke tilbake til Mills sin. Det er garantert!
OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET MAJONES
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 eggeplommer romtemperert
- 1 ts salt
- 0.5 ts Dijon sennep
- 1 ts sitronsaft evt. eddik
- 1/2 ts pepper
- 2 dl nøytral olje for eks. rapsolje
Fremgangsmåte
- Alle ingrediensene må være romtempererte. Hvis ikke risikerer du at majonesen skiller seg. Da er oppskriften ødelagt og du må begynne på nytt. Følger du denne oppskriften nøye er det imidlertid ikke noe problem.
- Rør sammen eggeplommene, sitron/eddiken, sennep, salt og pepper.
- Finn frem en visp eller en stavmikser. Mens du visper heller du forsiktig inn oljen.
- OBS: Oljen skal helles sakte i, kommer det for mye olje av gangen kan majonesen skille seg. Majonesen skal være tykk nok til at den ikke flyter.
- Smak til med salt, pepper og evt. mer sitron.