Lavkarbo bacalao med klippfisk

Ekte bacalao med klippfisk og sorte oliven!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Trodde du at du ikke kunne spise bacalao i et lavkarbo kosthold? Selvsagt kan du det. Det eneste vi har gjort er å fjerne poteten og erstattet den med sellerirot.

Lavkarbo bacalao er så godt at det kan være en fordel å lage dobbel porsjon. Lager du dobbel porsjon får du også gleden av å kjenne hvor god denne fiskeretten blir etter at smakene får satt seg. Mange vil faktisk mene at bacalao er bedre dagen etter at den er laget.

Bacalao lages opprinnelig med klippfisk, som skal vannes ut i 6 timer før den kan brukes. Les anvisning på pakken da fisken kan ha ulik utvanningstid.

Lavkarbo bacalao

Lavkarbo bacalao

Tilberedning av hurtig bacalao

Har du ikke tid eller ønsker en hverdagsrett som lages på kort tid erstatter du klippfisk med torskefilet eller skrei.

Ønsker du å erstatte klippfisk med torsk er retten klar på rundt 30 minutter. Kok først selleriroten i tomatsausen i 10-15 minutter før du legger  oppdelte fiskebiter ned i gryten. La fisken trekke til den flaker seg. Dette tar ca. 5 minutter.

Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo bacalao

Lavkarbo bacalao med klippfisk

4,75 fra 4 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 820kcal | Karbohydrater: 15g | Protein: 55g | Fett: 58g
Allergener
Fisk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 300-400 g klippfisk (evt. torsk eller skrei)
  • 100 g løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 0,5 chili
  • 250 g sellerirot
  • 1 dl olivenolje
  • 1,5 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 400 g hermetiske hakket tomat
  • 50 g sorte oliven i skiver
  • 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
  • 1 laurbærblad
  • Salt og pepper
  • Kajennepepper (for ekstra sterk rett)
  • 1 neve frisk kruspersille

Fremgangsmåte

  • Vann ut fisken som anvist på pakken.
  • Kutt løk i skiver og finhakk hvitløk og chili. Rens sellerirot og del den i tynne skiver.
  • Varm olivenolje i en gryte og fres løk i fem minutter før du tilsetter hvitløk, chili, tomatpuré og paprikapulver. Surr dette i gryten i et par minutter.
  • Tilsett hakket tomat, oliven, søtning, laurbærblad, sellerirot og avrent klippfisk. Bland godt, legg på lokk og kok opp. La koke i én time.
  • Smak til med salt, pepper og kajennepepper. Strø over hakk kruspersille før servering.
Kommentarer
  • Toril
    Svar

    4 stars
    Veldig god+++

4,75 from 4 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search