Lavkarbo brandade med laks – fransk fiskerett

Fransk laksegrateng med oliven og parmesan!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Planen var å lage plukkfisk med laks og i søk etter inspirasjon snublet vi over en spennende fransk rett med navnet «brandade»; en fiskerett som minner litt om plukkfisk.

Brandade lages opprinnelig med klippfisk, poteter og olivenolje. Brandade betyr å blande, derav navnet. Vi har laget en vri samtidig som vi har hatt fokus på å bevare hovedelementene. Resultatet ble overraskende bra!

Vi har forresten en sprø nyhet, lavkarbo flatbrød, laget med bare to ingredienser. Du finner oppskriften her.

Potet versus sellerirot?

Vi har byttet poteter med sellerirot. Kanskje verdens beste tips for alle som spiser lavkarbo og elsker poteter. Potet inneholder 17 gram karbohydrater og er rik på stivelse. Potet bidrar derfor til et raskt stigende blodsukker.

Sellerirot inneholder så lite som 2.8 gram karbohydrater og er derfor langt under 5 gram karbohydrater, som for mange er grensen man ønsker å holde seg under i et lavkarbo kosthold.

De fleste lavkarbo-veteraner vet at sellerirot brukes som erstatning for potet, men for de som ikke er kjent med dette, kjøp deg en sellerirot og test ut utallige tilberedningsmåter; Kok den, stek den, bak den, friter den, wok den. Behandler du den like godt som poteten blir den skikkelig god og i noen tilfeller faktisk enda bedre enn potet.

Lavkarbo brandade

De som kjenner våre oppskrifter er kjent med at vi liker å eksperimentere med ulike smaker. Vi kombinerer gjerne kjente og tradisjonelle med mer ukjente og utradisjonelle ingredienser. Det er ofte på den måten de beste retter ser dagens lys. Vi anbefaler deg å gjøre det samme, så vil du raskt oppdage hvor utrolig mye godt du kan lage som også er lavkarbo.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange gode oppskrifter her.

Lavkarbo brandade
Lavkarbo brandade

Lavkarbo brandade med laks

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 557kcal | Karbohydrater: 6,4g | Protein: 30g | Fett: 45g
Allergener
Fisk
Melk
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 500 g sellerirot
  • Olivenolje til steking
  • 4 sjalottløk finhakket
  • 4 hvitløksfedd finhakket
  • 35 g purre finhakket
  • 1 dl kremfløte evt. Crème Fraîche
  • 1 krm muskat
  • Salt og pepper
  • 1 neve fersk basilikum
  • 8 oliven
  • 70 g parmesan

Forslag til servering

  • Brokkoli

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 220 grader.
  • Trekk laksefiletene i en kjele med saltet vann i ca. 10 min, til fisken flaker seg.
  • Rens sellerirot og skjær i terninger. Ta fisken ut av kjelen, ta vare på fiskevannet og legg ternet sellerirot i kjelen. Kok i ca. 10 min, til selleriroten er mør.
  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og purre.
  • Varm smør i en stekepanne til medium temperatur og stek sjalottløk, hvitløk og purre i ca. 5 min. Frem til grønnsakene blir myk.
  • Hell av kokevannet fra selleriroten. Tilsett kremfløte, muskat, salt og pepper. Bruk en stavmikser til å lage puré.
  • Rør inn fiskefiletene, løk og basilikum i puréen. Bland godt slik at fisken deles i mindre biter og fordeler seg jevnt.
  • Hell blandingen i en ildfast form. Strø over raspet parmesan og topp med oliven som er delt i to eller fire. Sirkle over litt olivenolje.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min, til osten er gylden.
  • Server gjerne retten med dampet brokkoli.

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search