Lavkarbo brokkolisalat med peanøttsmør

Lavkarbo brokkolisalat med peanøttsmør, deilig middagstilbehør!

Lavkarbo brokkolisalat med peanøttsmør er nydelig alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Brokkolisalat kan også spises alene som en deilig lunsj eller som en enkel middagssalat.

Salaten passer veldig godt til grillmat, som en god erstatter for potetsalat. Brokkolien skal ikke kokes, og du får derfor en god og knasende konsistens.

Vi har blandet peanøttsmør i salaten, som smaker veldig godt sammen med de andre smakene. Dersom du ikke tåler nøtter kan du selvsagt lage salaten uten peanøttsmør og fremdeles få et fullgodt resultat.

Du kan gjerne avansere brokkolisalaten med for eksempel å tilføre kokte egg og bacon.

LAVKARBO BROKKOLISALAT MED PEANØTTSMØR

5 fra 1 stemme
Skriv ut Pin
Tid: 10 mins
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 345kcal | Karbohydrater: 4.8g | Protein: 6g | Fett: 32.9g
Allergener
Melk
Peanøtter
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

  • 1 brokkoli
  • 0,5 rødløk
  • 200 gram creme fraiche
  • 50 gram majones
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1 ts sukrin gold evt. en annen søtning
  • 2 ss usøtet peanøttsmør
  • Salt og pepper
  • 20 gram pinjekjerner

FREMGANGSMÅTE

  • Vask brokkolien og skjær den i små buketter. Skjær stilken i terninger.
  • Hakk rødløk i små terninger og bland med brokkolien i en skål.
  • Dressingen skal lages i en skål før du heller den over brokkoliblandingen. Bland sammen creme fraiche, majones, soyasaus, hvitvinseddik, søtning, peanøttsmør, salt og pepper.
  • Hell dressingen over brokkoliblandingen.
  • Strø over pinjekjerner.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search