Lavkarbo brokkolisalat

Lavkarbo brokkolisalat er nydelig alene eller som tilbehør til både kjøtt og fisk. Når du trenger tips til lavkarbo tilbehør til middagen anbefaler vi denne super gode brokkolisalaten. Salaten passer også veldig godt til grillmat, som en god erstatter for potetsalat. Det som er flott med dette tilbehøret er at det er enkelt å lage. Brokkolien skal ikke kokes, så du får en god og knasende brokkolisalat.

Vi har blandet peanøttsmør i salaten, som smaker veldig godt sammen med de andre smakene. Dersom du ikke tåler nøtter kan du selvsagt lage salaten uten peanøttsmør og fremdeles få ett fullgodt resultat. Du kan gjerne avansere brokkolisalaten med for eksempel å tilføre kokte egg og bacon.

  • Pers: 2-4
  • Tid: 10 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 1 brokkoli
  • 1/2 rødløk
  • 75 gram revet ost
  • 1 beger creme fraiche
  • 4 ss majones
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 ss peanøttsmør (velg ett peanøttsmør uten tilsatt sukker)
  • salt og pepper
  • 50 gram pinjekjerner
  • 50 gram valnøtter
Fremgangsmåte 
  1. Vask brokkolien godt. Skjær den så i små buketter. Skjær stilken i små terninger.
  2. Hakk rødløk i terninger og bland dette og revet ost sammen med brokkolien.
  3. Dressingen skal lages i en skål før du heller den over brokkoliblandingen. Bland sammen creme fraiche, majones, sitronsaft, soyasaus, hvitvinseddik, peanøttsmør og salt og pepper.
  4. Hell dressingen over brokkoliblandingen og bland godt.
  5. Hakk valnøttene i mindre biter og strø over sammen med pinjekjernene.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search