Lavkarbo crunchy kyllingsalat med sitrondressing
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Denne lavkarbo crunchy kyllingsalaten med sitrondressing er både frisk, mettende og full av smak. Den er perfekt som både lunsj og middag, og kan enkelt tilpasses etter smak og preferanser.
Salaten er laget med saftig grillet kylling, sprø bacon, næringsrik brokkoli, og en deilig sitrondressing laget med majones og gresk yoghurt. Den sprø konsistensen fra solsikkekjerner eller gresskarkjerner passer godt inn i salaten og tilfører gode fettsyrer og mer næring.

Lavkarbo crunchy kyllingsalat med sitrondressing. Foto, Marie Gundersen
Du kan enkelt variere denne retten etter hva du har tilgjengelig. Hvis du ønsker å gjøre bruke andre grønnsaker, kan du bytte ut brokkolien med for eksempel isbergsalat, paprika, agurk eller spinat. Smørstekte terninger av squash kan også være godt i denne salaten. Er du ute etter en mer krydret vri? Tilsett litt karri og chili i dressingen for en spennende variasjon.
For denne salaten kan du enten bruke en hel ferdig grillet kylling, ferdig grillet kyllinglår eller steke kyllingfileter selv. Velger du å bruker ferdig grillet kylling er salaten ferdig på bare noen få minutter.
Oppskriften på lavkarbo crunchy kyllingsalat med sitrondressinger laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo crunchy kyllingsalat med sitrondressing
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Kyllingsalat
- 5 baconskiver
- 1 hel grillet kylling
- 1 brokkoli
- 3 ss solsikkekjerner eller gresskarkjerner
- Frisk persille (valgfritt)
Sitrondressing
- 3 ss majones
- 3 ss gresk yoghurt
- 0,5 sitron, saften
- 0,5 ts hvitløkspulver
- 1-2 ss Sukrin Gold
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Start med å lage dressingen ved å blande sammen majones, gresk yoghurt, sitronsaft, søtning og hvitløkspulver. Smak til med salt og pepper.
- Rist solsikkekjernene i en tørr stekepanne på medium varme i et par minutter til de blir gyllenbrune. Legg til side.
- Stek baconet sprøtt i stekepannen og kutt det i små biter.
- Riv kyllingkjøttet i strimler, og skjær brokkolien i små buketter og stilken i terninger.
- Bland sammen alle ingrediensene til salaten, og vend inn dressingen.
- Server med en gang, eller la den trekke i kjøleskapet for enda mer smak.