Lavkarbo gryterett med chilisaus!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Dette syntes vi ble en spennende smakskombinasjon som vi tror vil falle i smak hos de fleste.
Vi har laget en hot chilisaus som helles over pølsen og grønnsakene. Sausen er nydelig som den er, men dersom du ønsker færre ingredienser eller andre smaker kan du gjerne eksperimentere deg frem til nye versjoner. Du velger selv hvor sterk den skal være.
Gi oss gjerne en lyd i kommentarfeltet hvis du prøver en annen vri.
Eksotisk gryterett inneholder i grunnen de grønnsakene vi trengte å bruke opp. Det vil si at her står du fritt til å sette sammen retten slik du ønsker. Du kan for eksempel bytte pølse med kylling eller kjøttdeig, også kan du fjerne og tilsette de grønnsakene du foretrekker.
Du finner lavkarbo selleri-ris i retten og vi syntes denne ingrediensen hever retten og gir en god og kremet konsistens. Både smak og konsistens på denne risen minner om vanlig ris og det er noe mange savner i dette kostholdet. Vi står virkelig inne for denne anbefalingen.
Vi har brukte selleri-ris i flere andre retter. Her ser du noen eksempler, tomatisert fiskegrateng med selleri-ris, kebabgryte med selleri-ris og amerikansk gryte | Toro-inspirert.
Lavkarbo eksotisk gryterett
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Eksotisk chilisaus
- 2 dl kokosmelk (ikke lett)
- 1 dl vann
- 1 ss kyllingfond
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 0.5 lime, saften
- 1 ts sambal oelek
- 1 ts paprikapulver
- 1 raspet hvitløksfedd
- 0,5 ts raspet ingefær
Wok
- Nøytral olje til steking
- 300 g pølse med høy kjøttprosent
- 1 sjalottløk
- 80 g minimais
- 40 g vannkastanje
- 40 g bambusskudd
- 30 g selleri-ris
- Salt og pepper
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til sausen i en kjele. Kok opp og la koke i ca. 15 min, til sausen tykner.
- Kutt pølse i skiver og sjalottløk i små terninger. Kutt minimais i tre deler.
- Varm olje i en stekepanne til medium temperatur. Stek pølsebitene og sjalottløk til løken er myk.
- Rør selleri-ris inn i chilisausen og la trekke i sausen i et par minutter.
- Bland pølsebiter og grønnsakene i kjelen med saus og gir et raskt oppkok slik at grønnsakene blir gjennomvarm. Smak til med salt og pepper.