Gresk mat fortjener en skikkelig god gresk salatdressing!
Gresk salatdressing er en smaksrik dressing du lager på et par minutter. Dressingen kan brukes på det meste og vi syntes den passer spesielt godt på lavkarbo keftedes – greske kjøttboller med gresk salat.
Vi har alltid et mål om å lage mat som inkluderer alle, uavhengig av allergi og intoleranse for ulike matvarer. Vi har brukt kokosmelk for å gjøre denne dressingen melkefri. Dersom du ikke liker smaken av kokosmelk kan du erstatte dette med plantebaserte fløte eller creme fraiche erstatninger. Tåler du melkeprodukter er dressing skikkelig god med gresk yoghurt, creme fraiche eller rømme.
Er du på jakt etter en smaksrik dressing til pizzaen, som erstatter for den enkle hvitløksdressingen vil vi anbefale denne.
Vi har brukt mynte i dressingen, som er typisk i gresk mat. Liker du ikke mynte kan du bytte dette med en annen foretrukken urt. For eksempel koriander eller basilikum.
Er du på utkikk etter flere spennende lavkarbo oppskrifter finner du mange gode oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ GRESK SALATDRESSING
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 300 gram kokosmelk (ikke lett) , gresk yoghurt, creme fraiche eller rømme
- 4 fedd hvitløk presset
- 2 ss sitronsaft
- 2 never fersk mynte finhakket
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Fremgangsmåte
- Bruker du kokosmelk og melken har skilt seg skal du bare bruke den harde delen.
- Bland alle ingrediensene i en skål. Sett i kjøleskap i minimum 20 minutter før servering.