Lavkarbo hasselnøttkjeks





Lavkarbo kjeks med sjokoladetrekk

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo hasselnøttkjeks med sjokolade er en kjeks med myk kjerne, som kan minne om kransekakestenger i konsistens. De er søte og har en fast og fin form.

Lavkarbo hasselnøttkjeks er laget med bare tre ingredienser, og er ferdig på kort tid.

Du kan fryse disse kjeksene og ta de opp fra frysen ca. 30 minutter før de skal serveres. Da bevarer du den myke kjernen så lenge som mulig. Om du ikke fryser de, kan du oppbevare de i en lukket beholder i romtemperatur.

Selv om de er veldig gode med sjokoladetrekk, trenger du ikke å dyppe disse i sjokolade. De smaker også godt uten.

Denne oppskriften er både melkefri  og glutenfri. Kjeksen regnes også som keto, da de inneholder svært få karbohydrater. Hasselnøtter inneholder 3,3 gram karbohydrater per 100 gram, og er derfor en godt egnet nøtt i et lavkarbo kosthold.

Vi har mange andre deilige oppskrifter, som for eksempel lavkarbo gule bomber, som du finner oppskrift på her.

Ønsker du inspirasjon til andre desserter og kaker, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo hasselnøtt kjeks
Lavkarbo hasselnøtt kjeks med sjokoladetrekk!

Lavkarbo hasselnøttkjeks med sjokolade

4,86 fra 14 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 45 minutter
Antall: 1 deig (1 deig gir ca. 20 stk.)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 73kcal | Karbohydrater: 1g | Protein: 2g | Fett: 6g
Allergener
Egg
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
  • Kjør hasselnøtter i en foodprosessor til grovt mel. Dersom du har nøttekvern kan du bruke den.
  • Stivpisk eggehviten. Vær nøye med at det bare er eggehvite i bollen, og ingen rester av eggeplommen. Dersom det er eggeplomme i eggehviten blir den ikke stiv.
  • Bland finesse bakesukker og hasselnøttmel forsiktig inn i den stivpiskede eggehviten.
  • Dekk et bakebrett med bakepapir. Bruk hendene til å forme massen til kjeks som du legge på bakebrettet.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. De er ferdig når de er gylden.
  • Avkjøl på bakebrettet. De kan kjennes myke ut når de er varm, men de blir faste når de blir kald.
  • Smelt sjokolade over vannbad. Dypp ene enden av kjeksen i den flytende sjokoladen og legg tilbake på bakepapiret til sjokoladen er fast.

Viser 9 kommentarer
  • Marit
    Svar

    5 stars
    Kjempegode og enkle å lage

  • Margrethe Haldorsen
    Svar

    Å, disse så gode ut! Jeg har nesten alt mulig av lavkarbo mel og søtningsalternativer, men mangler Finesse bakesukker… Kan det evt byttes med noe annet? Gleder meg til å smake😃

    • omhelse.no
      Svar

      Bruk gjerne annen søtning, som tagatesse eller sukrinmelis.

      • Margrethe Haldorsen
        Svar

        Supert! Samme mengde?

        • omhelse.no
          Svar

          Kommer an på søtstoffet. Finesse og tagatesse er jo dobbelt så søtt som sukker. Om du øker mengden mye i en bakst kan du måtte justere litt på dee andre tørre/våte ingrediensene. Du kan se oversikt over hvor søte søtstoffene er her:
          https://omhelse.no/sotstoffer-og-sukker/

          • Margrethe Haldorsen

            5 stars
            Disse var fantastisk gode (både uten og med sjokolade) 🤩

          • omhelse.no

            Så kjekt å høre. Takk for fin tilbakemelding 😊👏

  • Helene
    Svar

    5 stars
    Hvordan er holdbarheten på hasdelnøttkjeksene? Kan de fryses? Oppbevares i kakeboks i romtemperatur?

    • omhelse.no
      Svar

      Hei 🙂
      Du kan nok fryse de. Men jeg har ikke testet det selv. Ser for meg at de blir litt seigere, men at det kan være vel så godt.
      Ellers kan du oppbevare de i en kakeboks og jeg vil tippe de er holdbar i noen uker. Du kjenner på smak dersom de er dårlig.
      Spørsmålet er egentlig om du klarer å ha de så lenge i en kakeboks uten å spise de opp 😀
      Spør meg gjerne om du lurer på noe mer.
      Ha en fin dag.
      Hilsen Stina 🙂

4,86 from 14 votes (10 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search