Lavkarbo horn med ost og skinke (glutenfritt)





Myke, saftige lavkarbo horn med ost og skinke!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Vi har brukt vår oppskrift på boller med havrefiber til å lage disse digge hornene. Vi har gjort noen endringer for å få en saltere deig uten søtning. Du finner oppskrift på lavkarbo boller med havrefiber her.

Vi bruker cottage cheese i deigen og syntes dette gir en salt og god smak som passer til denne type bakst. Du kan bytte med lik mengde rømme eller creme fraiche, dersom du ønsker det.

Lavkarbo horn

Vi bruker vanligvis fløte som væske men har i denne deigen byttet fløte med vann, fordi dette gir færre karbohydrater og fordi det gir mindre sødme til deigen.

For å aktivere gjæren må du bruke en av følgene, yaconsirup, finesse bakesukker, inulin, tagatesse, bakesukkr eller tagasøtt. Du kan bytte med lik mengde søtning mellom alle typene.

Lavkarbo horn

Lavkarbo horn

Lavkarbo horn med ost og skinke (glutenfritt)

4,67 fra 24 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutter
Antall: 1 batch (1 batch gir 8 horn)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 190kcal | Karbohydrater: 0,5g | Protein: 11,2g | Fett: 12,3g
Allergener
Egg
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 150 g cottage cheese
  • 2 dl vann
  • 50 g smeltet meierismør
  • 3 egg str. M/L
  • 120 g havrefiber
  • 1.5 ts Finesse bakesukker
  • 2 ss fiberhusk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt

Fyll og topping

  • 8 skiver kokt skinke
  • 8 skiver hvitost
  • Egg til pensling
  • Pizzakrydder til topping evt. valmuefrø

Fremgangsmåte

  • Bland alt det våte i en blender og lag en klumpfri røre. Vær nøye og kjør blenderen til alle cottage cheese klumpene er knust.
  • Bland alt det tørre i en bakebolle og hell over cottage cheeseblandingen. Bland til en fast deig. Deigen skal ikke være så tørr at den sprekke. Da må du tilsette mer væske til du får en deig som er enkel å jobbe med. Det er bedre at den er litt klissete enn at den er for tørr.
  • Kjevle deigen til en sirkel mellom to bakepapir. Bruk gjerne et pizzahjul til å lage en jevn sirkel. Kutt deigen som en pizza, i åtte deler. Legg en skinkeskive og en osteskive på hver del før du ruller dem sammen fra utsiden inn mot midten.
    Lavkarbo horn
  • Legg hornene på et bakebrett med bakepapir. Fyll vasken med varmt vann og sett brettet over vasken. Dekk bollene med plast og kjøkkenhåndklær slik at det blir lunt. La heve i minimum 45 minutter.
  • Sett på stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Pensle med pisket egg. Strø over pizzakrydder eller valmuefrø.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 35 minutter.
  • Lavkarbo horn oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken eller fryses til en annen anledning.

Viser 22 kommentarer
  • Elisabeth Kvalvaag
    Svar

    Ser veldig godt ut! Kan jeg bruke vanlig sukker istedenfor bakesukker?

  • Sissel
    Svar

    Kan desse spises på Keto1200?

  • mona
    Svar

    5 stars
    hei, jeg prøvde de her i kveld og deigen ble veldig klissete så jeg måtte ha i litt mere av havrefiber, ble noe bedre. Jeg la deigen få stå litt slik at den fikk hvile før jeg kjevleten ut (vist ikke så hadde jeg et stort problem) da ble den mye mere arbeidsvillig å jobbe med.

    • Svar

      Hei, Så kjekt at du vil dele dine erfaringer oss. Dette kan være nyttig for andre å vite, dersom de sliter med det samme 🙂

  • Christina
    Svar

    Jeg glemte å heve dem først og satte de rett i ovnen😬 Pluss at mine er ikke lyse de er mørke grå i farge?

    • Robert Helle
      Svar

      Fargen på deigen kan ha med merket på psyllium (fiberhusk) å gjøre. Fiberhusk gir ikke mørk farge.

      • Mona
        Svar

        Mine ble også grå, hva slags fiberhusk gjør at de blir lyse? Så ikke akkurat delikate ut grå😝 jeg brukte den psyllium husk fra tights i brun pose

        • Svar

          Vi bruker bare den gule pakken det står HUSK på 🙂 Den står i allergihyllen og selges i de fleste matbutikker. Fiberhusk fra tights gir grå bakst.

  • Kristine
    Svar

    Hei!
    Jeg lurer på de 190kcal som er fordelt på en enhet/porsjon. Vil det si 190kcal fordelt på de 8 hornene? Eller er det 190kcal i 1 horn? 🙂

    • Robert Helle
      Svar

      Hei. Det er per horn 😊👍 De metter godt.

      • Kristine
        Svar

        Tusen takk for svar! 😄 👍

  • Trine
    Svar

    5 stars
    Denne oppskriften er super! Har brukt den til Horn, rundstykker, hamburgerbrød og pizzabunn.. den funker til alt! Takk for oppskriften❤️

    • omhelse.no
      Svar

      Så kjekt å høre! Bare hyggelig ❤😊

  • Maja
    Svar

    Hvorfor er bakesukker strøket bort i oppskriften? Det står i innledningen at det trengs for å aktivere gjæren. Er spent på resultatet nå, for jeg droppa bakesukker.

    • omhelse.no
      Svar

      Hei Maja. 😊 Du har nok strøket det ut ved å klikke på det i ingredienslisten. Du kan selv stryke ut ingredienser etterhvert som du bruker de. Det skal altså være med i oppskriften. 😬 Håper du får til noe bra likevel 🙏😊

  • Dzirkale Dace
    Svar

    Mmmm så deilig! Tusen takk for oppskrift!🙂

  • Liv
    Svar

    4 stars
    Veldig gode ostehorn. Disse skal jeg lage igjen. Takk for god oppskrift. 😊

    • Stina Nilsen
      Svar

      Så kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😀

    • Elena
      Svar

      Hei, kan dere anbefale noe søt fyll?

      • Stina Nilsen
        Svar

        Hei, du kan prøve med syltetøy eller med smør, sukrin og kanel. Da blir det mer likt som en kanelbolle 😀

4,67 from 24 votes (21 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search