Hjemmelaget ingefærshot!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Har du fått med deg at ingefærdrikk har blitt skikkelig populært og at du kan få kjøpt små flasker med denne drikken i de fleste matbutikker med bredt utvalg?
Ingefærshot drikkes av mange på grunn av de gode helsefordelene det sies at drikken skal ha.
Ingefær kan ha beroligende effekt på mage- og tarmkanalen og sies å kunne lindre kvalme.
Hot eller middels hot?
Du kan selv styre hvor sterk du ønsker at shoten skal være. Vil du ha supersterk shot kjører du raspet ingefær i en foodprosessor. Da vil mye av ingefærkjøttet komme med i selve drikken etter at den er silt og dette gjør den ekstra sterk.
Vil du ha en mildere styrke deler du ingefær i i større biter og siler av alle bitene før du heller drikken på flaske.
Ferdig ingefærdrikk oppbevares på lukket beholder i kjøleskap. Frys gjerne ned drikken i isbitterninger og ta opp én terning for dagen.
Du velger selv om du vil bruke søtning i drikken. Vi har brukt Sukrinmelis. Du kan også lage drikken helt uten søtning. Smak deg frem.
Ingredienser
- 200 g ingefær
- 1 liter vann
- 2 sitroner
- 1 lime
- 2 ss Sukrinmelis evt. en annen søtning eller uten søtning
Fremgangsmåte
- Fjern skallet på ingefæren. Dette gjør du enkelt ved å skrape lett på skallet med en smørkniv eller en skje. Skjær roten i små biter. Jo mindre bitene er jo sterkere blir drikken.
- Kok opp vann. Skru ned temperaturen og legg i ingefær. La dette trekke i vannet i 30-60 minutter. Jo lengre den står på varmen jo sterkere blir den.
- Trekk kjelen vekk fra varmen og tilsett sitronsaft, limesaft og søtning før du siler drikken gjennom et reint kjøkkenhåndkle eller et dørslag.
- Hell over på en eller flere reine flasker og oppbevar i kjøleskap, eller frys ned i isbitterninger.
- Drikk én shot hver morgen.