Smaksrik og kremet lavkarbo kjøttdeigform!
Lavkarbo kjøttdeigform er en nydelig grateng som passer like godt til hverdag og helg. Savner du moussaka i ditt lavkarbo kosthold, anbefaler vi deg å teste denne gratengen.
Vi har brukt blomkålris i denne oppskriften, og laget en kremet blomkålmasse som fyller bunnen av formen. Toppen fylles med saftig kjøttsaus og ost. Nam! Hvis ikke du allerede er overbevist om at dette er en rett du bør prøve kan vi også nevne at oppskriften er skikkelig enkel og at dette er en rett alle vil lykkes med, uansett kokkeferdigheter.
Server gjerne denne gratengen med smørdampede rosenkål eller brokkoli, eller med en enkel salat.
Lavkarbo kjøttdeigform er glutenfri.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Lavkarbo kjøttdeigform
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 2 ss meierismør
- 1 blomkål
- 0,5 løk
- 2 tomater
- 4 medium champignon
- 125 g kremost naturell eller med krydder
- 1 dl kremfløte
- 175 g revet ost (saus og topping)
- Salt og pepper
- 400 g kjøttdeig
- 2 ss tomatpuré
- 1 ts tørket timian
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Rasp blomkål med rivjern eller finhakk med en kniv. Kutt løk og tomat i terninger og champignon i tynne skiver.
- Varm smør i en stekepanne til medium temperatur. Stek blomkålris i noen minutter før du tilsetter kremost, kremfløte, en neve revet ost, salt og pepper. Når alt er smeltet sammen heller du det over i en ildfast form.
- Stek kjøttdeig, løk og champignon i en stekepanne til det faller sammen og er gjennomstekt.
- Tilsett tomatpuré, timian og tomater. Stek i et par min før du heller det i den ildfaste formen. Strø over den resterende mengden revet ost.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 min.
10/10 overraskende godt og mettende
Tusen takk for veldig kjekk tilbakemelding 🙂
Denne er helt nydelig og blitt en Go-to middagsrett iheimen 😊
Lagde denne for første gang i dag,og den var VELDIG god😋 Skal definitivt lage denne flere ganger😊
Så flott! Glad for å høre at retten falt i smak 🙂
Fantastisk oppskrift! Utrolig god 🙂
Tusen takk! 🙂
Hei. Jeg er ikke så glad i sopp. Kan jeg bytte den ut med noe? I såfall hva? Mvh Siv
Hei, du kan bare utelate det uten å erstatte det med noe eller bruke for eksempel squash i terninger 🙂
God
Tusen takk for tilbakemeldingen 🙂
Kjempegod!! Kommer alltid tilbake til denne oppskriften 😍
Såå kjekt å høre! Tusen takk for tilbakemeldingen 😀
Noe av det beste jeg har smakt.
Hei! Kan retten fryses ned etter den er stekt?
Det går helt fint 🙂
Kjempegodt! Særlig den blomkålbunnen 🤤😍
Tusen takk for god tilbakemelding, det setter vi pris på 😀
Går det ann å lage retten i dag, og steke den i morgen?
Hei Oddny. Har ikke prøvd det, men tror det går fint. Litt usikker på hvordan blomkålblandingen blir ved lagring over natten. Ville i hvert fall lagret den i kjølen.