Lavkarbo mokka-kuler
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Mokka-kuler er godt egnet til å ta med i matpakken. De er laget for å gi rask energi når du har lyst på noe ekstra godt. Kulene er både lavkarbo og kalorireduserte, slik at de kan spises også av de som spiser lavkarbo for å gå ned i vekt.
Kulene kan smaksettes med ingredienser som kakao, vanilje, kaffe eller nøtter. Mokka-kulene er dekket med mørk sjokolade ute sukker. Ønsker du ekstra topping, kan du bruke hvit sjokolade uten sukker til å dekorere kulene.
Du kan bruke det proteinpulveret du foretrekker i denne oppskriften, i den smaken du liker. Vi anbefaler sjokolade eller vaniljesmak, da det vil passe best med de andre smakene.
Oppskriften er uten gluten, nøtter og egg.
Oppskriften på lavkarbo mokka-kuler er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/
Lavkarbo mokka-kuler
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 215 g gresk yoghurt
- 2 ss proteinpulver med sjokoladesmak
- 3 ss traktet kaffe
- 1,5 ss kokosolje
- 1 ss Sukrin gold
- 1 ts kakaopulver
- 1 klype salt
Sjokoladetrekk
- 85 g mørk sjokolade uten sukker
- 1 ts kokosolje
- 40 g hvit sjokolade uten sukker (valgfritt)
Fremgangsmåte
- Bland sammen alle ingrediensene til fyllet med en stavmikser eller visp, til du får en jevn konsistens. Smak deg frem til rett mengde søtning og kakaopulver.
- Bruk en silikonform og fordel fyllet i formen. Sett i frysen i ca. 2 timer, frem til fyllet er fast.
- Smelt sjokolade sammen med kokosolje over vannbad. Fjern fyllet fra formen. Dypp i smeltet sjokolade. Legg på et brett med bakepapir og sett i kjøleskap, frem til sjokoladen er fast.