Klassiker fra Thailand – Pad thai kylling i keto-versjon!
Pad thai er Thailands svar på gatekjøkkenmat og blir for mange oppfattet som deres nasjonalrett. Det er ikke uten grunn at denne retten har blitt så populær langt utenfor Thailands landegrenser. Pad thai er en smaksbombe av en rett og inneholder smaker som peanøtt, lime og koriander.
Tradisjonelt serveres pad thai med stekte nudler, men dette er ikke et must i denne retten. Vi har tilsatt flere av de gode grønnsakene, som er langt sunnere enn risnudler. Du kan bruke de grønnsakene du liker i den mengden du ønsker.

Lavkarbo pad thai kylling. Foto, Aina Sjo.
Vi har brukt squashspaghetti som erstatning for nudler. Spaghetti lager du enkelt med en spiralizer. Ferske bønnespirer kan også brukes som erstatning. Bønnespirer har en sprø konsistens og en god smak som passer i denne retten. Vi anbefaler ferske bønnespirer fremfor hermetiske og syntes ikke de kan sammenlignes verken på smak eller konsistens.
Vi har laget en smaksrik peanøttsaus som skal helles over woken. Dersom du ønsker en enklere saus med færre ingredienser går dette selvsagt helt fint. Her er det bare å prøve seg frem med de ingrediensene du har for hånd.
Lavkarbo pad thai kylling serveres gjerne med fersk koriander, peanøtter og med et skvis av en limebåt.
Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.
Lavkarbo pad thai kylling
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)




Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Pad thai saus
- 2 ss peanøttsmør uten sukker
- 0,5 lime, saften
- 1 ss glutenfri soyasaus
- 1 ts riseddik
- 1 ts kyllingfond (valgfritt)
- 1 ts fiskesaus (valgfritt)
- 1 ts Sukrin Gold (valgfritt)
Wok
Til servering
- 20 g salte peanøtter
- Frisk koriander
- Limebåter
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene til pad thai sausen i en skål.
- Finhakk sjalottløk, ingefær og chili. Del paprika i terninger og vårløk i skiver. Del minimais i mindre biter.
- Lag spaghetti av squash med en spiralizer. Du kan også dele squashen i skiver på langs som du deretter kutter i strimler.
- Varm olje i en stekepanne og stek sjalottløk, ingefær og chili i et minutter før du tilsetter strimlet lårfilet av kylling. Stek kyllingbitene til de er gjennomstekt. Hell over pad thai sausen og rør om.
- Tilsett paprika, vårløk, minimais, bambusskudd og vannkastanjer. Wok i et par minutter, frem til alt er stekt.
- Pisk eggene lett sammen i en bolle. Lag en sirkel i midten av stekepannen og hell eggene i gropen. Når egget er medium stekt rører du det sammen med resten av ingrediensene.
- Rør inn squashspaghetti og la dette bli varmt i stekepannen før servering.
- Server retten med hakkede peanøtter, koriander og limebåter.