Lavkarbo pad thai kylling

Nydelig og enkel lavkarbo pad thai kylling!

Lavkarbo pad thai er en smaksbombe av en rett. Pad thai er Thailands svar på gatemat og blir for mange oppfattet som deres nasjonalrett. Det er ikke uten grunn denne retten har blitt så populær langt utenfor Thailands landegrenser. Denne retten er både nydelig god, enkelt og billig å lage.

Tradisjonelt serveres pad thai med stekte nudler, men dette er absolutt ikke et must i denne retten. Vi har tilsatt flere av de gode grønnsakene, som er langt sunnere enn risnudler. Du kan selvsagt bruke de grønnsakene du like i den mengden du foretrekker.

Vi har laget en nydelig peanøttsaus som skal helles over woken. Her står du fritt til å tilsette de ingrediensene du ønsker. Dersom du ønsker en enklere saus med færre ingredienser går dette selvsagt helt fint. Her er det bare å prøve seg frem med de ingrediensene du har for hånd.

Lavkarbo pad thai kylling serveres gjerne med fersk koriander, peanøtter og med et skvis av en limebåt.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo pad thai kylling

Oppskrift på lavkarbo pad thai kylling

omhelse.no

  • Porsjoner: 2
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser pad thai saus
  • Saften fra 1/2 lime
  • 1 ss peanøttsmør
  • 1 ts riseddik (eller annen klar eddik)
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss fiskesaus (kan utelates)
  • 1 ts kyllingfond (kan utelates)
  • 1 ss sukrin melis (kan utelates)
Ingredienser wok
  • 400 gram strimlet kyllingfilet
  • 2 ss meierismør
  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 1 ss ingefær, finhakket
  • 1/2 chili, finhakket
  • 2 egg
  • 1 vårløk, i skiver
  • 1/4 rød paprika, i små terninger
  • 150 gram bønnespirer
  • 2 ss bambusskudd
  • 4-6 babymais, kuttet i biter (babymais regnes som lavkarbo)
  • 1 neve hakkede salte peanøtter
  • 1-2 never fersk koriander
  • Limebåter til servering
Fremgangsmåte 
  1. Bland alle ingrediensene til pad thai sausen i en skål.
  2. Smelt smør i en stekepanne og stek sjalottløk, ingefær og chili i et par minutter før du tilsette kyllingen. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. Hell over pad thai sausen og rør om.
  3. Pisk eggene lett sammen i en bolle. Lag en sirkel i midten av stekepannen og hell eggene i gropen. Rør rundt i gropen slik at egget stivner. Når egget er medium stekt rører du det inn i resten av ingrediensene i woken.
  4. Tilsett vårløk, paprika, bønnespirer, bambusskudd, babymais og hakkede peanøtter. Wok dette i et par minutter, frem til alt er stekt.
  5. Server lavkarbo pad thai kylling med fersk koriander og limebåter. Dryss gjerne over mer peanøtter, dersom du ønsker det.
Recommended Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search