Lavkarbo pad thai kylling





Klassiker fra Thailand – Pad thai kylling i keto-versjon!

Pad thai er Thailands svar på gatekjøkkenmat og blir for mange oppfattet som deres nasjonalrett. Det er ikke uten grunn at denne retten har blitt så populær langt utenfor Thailands landegrenser. Pad thai er en smaksbombe av en rett og inneholder smaker som peanøtt, lime og koriander.

Tradisjonelt serveres pad thai med stekte nudler, men dette er ikke et must i denne retten. Vi har tilsatt flere av de gode grønnsakene, som er langt sunnere enn risnudler. Du kan bruke de grønnsakene du liker i den mengden du ønsker.

Lavkarbo pad thai kylling

Har du testet shirataki nudler? I denne oppskriften har vi brukt nudler med tilnærmet null karbohydrater og så lite som under 4 kcal per 100 gram. Nudlene har en annerledes konsistens enn hva man er vant med, også smaker de ingenting. Blandes de i en god saus, slik som vi har gjort her, gir de følelsen av å spise nudler samtidig som de gir god metthetsfølelse.

Her ser du hvilke nudler vi har brukt i denne retten, Monster Diet Miracle Spaghetti 270g – Tights.no

Ferske bønnespirer kan også brukes som erstatning for nudler. Bønnespirer har en sprø konsistens og en god smak som passer i denne retten. Vi anbefaler ferske bønnespirer fremfor hermetiske og syntes ikke de kan sammenlignes verken på smak eller konsistens.

Lavkarbo pad thai kylling

Vi har laget en smaksrik peanøttsaus som skal helles over woken. Dersom du ønsker en enklere saus med færre ingredienser går dette selvsagt helt fint. Her er det bare å prøve seg frem med de ingrediensene du har for hånd.

Lavkarbo pad thai kylling serveres gjerne med fersk koriander, peanøtter og med et skvis av en limebåt.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du flere tips her.

Lavkarbo pad thai kylling

Lavkarbo pad thai med kylling

5 fra 2 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 597kcal | Karbohydrater: 6.4g | Protein: 82.5g | Fett: 26.1g
Allergener
Egg
Peanøtter
Soya
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Pad thai saus

  • 0,5 lime saften
  • 2 ss peanøttsmør uten sukker
  • 1 ts riseddik (eller annen klar eddik)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ts fiskesaus (kan utelates)
  • 1 ts kyllingfond (kan utelates)

Wok

  • 400 gram strimlet kyllingfilet
  • Nøytral olje til steking
  • 2 sjalottløk
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 chili
  • 0,5 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 4 til 6 minimais
  • 2 pak. Monster Diet Miracle Spaghetti 270g - Tights.no evt. ferske bønnespirer
  • 2 egg
  • 60 gram bambusskudd
  • 50 gram vannkastanje
  • 1 neve salte peanøtter
  • 1 neve fersk koriander
  • Limebåter til servering

Fremgangsmåte

  • Bland alle ingrediensene til pad thai sausen i en skål.
  • Finhakk sjalottløk, ingefær og chili. Del paprika i terninger og vårløk i skiver. Del minimais i mindre biter.
  • Varm olje i en stekepanne og stek sjalottløk, ingefær og chili i et minutter før du tilsetter kyllingen. Stek kyllingen til den er gjennomstekt. Hell over pad thai sausen og rør om.
  • Skyll nudlene godt under kaldt rennende vann og la de renne godt av seg før du steker de med det andre.
  • Pisk eggene lett sammen i en bolle. Lag en sirkel i midten av stekepannen og hell eggene i gropen. Når egget er medium stekt rører du det sammen med resten av ingrediensene.
  • Tilsett paprika, vårløk, minimais, bambusskudd og vannkastanje. Wok dette i et par minutter, frem til alt er stekt.
  • Server retten med hakkede peanøtter, koriander og limebåter.

Anbefalt
Viser 2 kommentarer
  • Annelie Nystrøm
    Svar

    Hei! Kan jeg bruke Finesse istedet for Sukrinmelis i sausen her?

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search