Lavkarbo peanøttpai – en himmelsk god smaksopplevelse!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no
Lavkarbo peanøttpai med peanøttkrem og marshmallow fluff! NAM! Er du glad i peanøtter og smaken av marshmallow, da har vi en paianbefaling til deg.
Vi fikk tilsendt et bilde av en høykarbo pai fra en følger på Instagram som lurte på om vi kunne lage en lignende kake i lavkarbo versjon. Vi tok utfordringen og laget vår egen oppskrift ut ifra bildet. Du kan se originaloppskriften her.
Paien er laget uten gluten og kan lages uten egg dersom du lar være å toppe den med marshmallow fluff. Du kan for eksempel bytte marshmallow fluff med pisket krem.
Vi har brukt avfettet linfrømel i paibunnen istedenfor egg. Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som passer fint i paibunnen.
Når du skal velge peanøtter til bunnen anbefaler vi Luxus peanøtter fra Europris, da de inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram.
Peanøttsmør har også store variasjoner i innhold av karbohydrater og her anbefaler vi Monster Pure Peanut Butter – Tights.no.
Du kan eventuelt lage peanøttsmør av Luxus peanøtter, slik at karbohydratinnholdet blir enda lavere. Dette lager du enkelt ved å male peanøttene i en foodprosessor helt til nøttene slipper fettet. Dette tar ca. 10 minutter.
Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.
Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Bunn
- 100 g salte peanøtter
- 65 g romtemperert meierismør
- 110 g avfettet linfrømel
- 10 g kakaopulver
- 50 g Bakesukkr
- 2 ss vann
Peanøttkrem
- 3 dl kremfløte
- 125 g kremost naturell
- 150 g peanøttsmør uten sukker
- 60 g Bakesukkr
- 4 dråper vaniljeessens evt. litt vaniljepulver
Marshmallow fluff
- 0,5 dl vann
- 100 g Bakesukkr
- 15 g Monster fibersirup evt. SukrinSirup gold
- 2 eggehviter
- 0,5 ts klar eddik evt. sitronsaft
Toppingforslag
- Salte peanøtter
- sjokolade uten sukker
- SukrinSirup caramel
Fremgangsmåte
Bunn
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Kjør peanøttene i en foodprosessor slik at du får fint peanøttmel. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle og jobb med deigen til den er smidig og fast.
- Trykk deigen ned i en smurt paiform på 24 cm diameter. Du kan også bruke en rund kakeform.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i formen.
Peanøttkrem
- Pisk alle ingrediensene sammen i en bakebolle til en fast og jevn krem.
- Smør kremen på paibunnen.
Marshmallow fluff
- Bland vann, søtning og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i 8 minutter på høy varme.
- Stivpisk eggehviter og eddik i en bakebolle.
- Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk i ca. 5 minutter, til massen blir luftig og fast.
- Bre marshmallow fluff utover kaken.
Toppingforslag
- Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Dryss over hakket peanøtt og raspet sjokolade. Hell gjerne over sukrinsirup caramel rett før servering.
- Sett gjerne kaken i kjøleskapet i en times tid før servering, slik at marshmallowen blir fast.