Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Lavkarbo peanøttpai – en himmelsk god smaksopplevelse!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til tights.no.

Lavkarbo peanøttpai med peanøttkrem og marshmallow fluff! NAM! Er du glad i peanøtter og smaken av marshmallow, da har vi en paianbefaling til deg.

Vi fikk tilsendt et bilde av en høykarbo pai fra en følger på Instagram som lurte på om vi kunne lage en lignende kake i lavkarbo versjon. Vi tok utfordringen og laget vår egen oppskrift ut ifra bildet. Du kan se originaloppskriften her.

Paien er laget uten gluten og kan lages uten egg dersom du lar være å toppe den med marshmallow fluff. Du kan for eksempel bytte marshmallow fluff med pisket krem.

Vi har brukt avfettet linfrømel i paibunnen istedenfor egg. Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som passer fint i paibunnen.

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Når du skal velge peanøtter til bunnen anbefaler vi Luxus peanøtter fra Europris, da de inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram.

Peanøttsmør har også store variasjoner i innhold av karbohydrater og her anbefaler vi Monster Pure Peanut Butter – Tights.no.

Du kan eventuelt lage peanøttsmør av Luxus peanøtter, slik at karbohydratinnholdet blir enda lavere. Dette lager du enkelt ved å male peanøttene i en foodprosessor helt til nøttene slipper fettet. Dette tar ca. 10 minutter.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff
Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTPAI MED MARSHMALLOW FLUFF

Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 2 hrs
Antall: 1 pai (1 pai gir ca. 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet)

Kalorier: 358kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 10g | Fett: 28g
Allergener
Melk
Peanøtter

Oppskrift av omhelse.no

INGREDIENSER

Bunn

  • 100 gram salte peanøtter
  • 65 gram meierismør romtemperert
  • 110 gram avfettet linfrømel
  • 10 gram kakaopulver
  • 50 gram bakesukkr
  • 2 ss vann

Peanøttkrem

Marshmallow fluff

Toppingforslag

FREMGANGSMÅTE

Bunn

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Kjør peanøttene i en foodprosessor slik at du får fint peanøttmel. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle og jobb med deigen til den er smidig og fast.
  • Trykk deigen ned i en smurt paiform på 24 cm diameter. Du kan også bruke en rund kakeform.
  • Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter. Avkjøl bunnen helt før du fyller den med krem.

Peanøttkrem

  • Pisk alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Pisk til du får en luftig og klumpfri krem.
  • Smør kremen over paibunnen.

Keto marshmallow fluff

  • Bland vann, bakesukkr og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i fem minutter på høy varme.
  • Stivpisk eddik og eggehviter i en bakebolle.
  • Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk i fem minutter, til massen blir luftig og fast. Smak til med vaniljeekstrakt.
  • Topp kaken med keto marshmallow fluff.

Toppingforslag

  • Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Dryss over hakket peanøtt og raspet sjokolade. Hell gjerne over sukrinsirup caramel rett før servering.
  • Sett kaken i kjøleskapet i en times tid, slik at marshmallowen blir fastere. Evt. forsyn deg med en gang 😉
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Anmeldelse av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search