Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff





Lavkarbo peanøttpai – en himmelsk god smaksopplevelse!!

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo peanøttpai med peanøttkrem og marshmallow fluff! NAM! Er du glad i peanøtter og smaken av marshmallow, da har vi en paianbefaling til deg.

Vi fikk tilsendt et bilde av en høykarbo pai fra en følger på Instagram som lurte på om vi kunne lage en lignende kake i lavkarbo versjon. Vi tok utfordringen og laget vår egen oppskrift ut ifra bildet. Du kan se originaloppskriften her.

Paien er laget uten gluten og kan lages uten egg dersom du lar være å toppe den med marshmallow fluff. Du kan for eksempel bytte marshmallow fluff med pisket krem.

Vi har brukt avfettet linfrømel i paibunnen istedenfor egg. Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som passer fint i paibunnen.

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Når du skal velge peanøtter til bunnen anbefaler vi Luxus peanøtter fra Europris, da de inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram.

Peanøttsmør har også store variasjoner i innhold av karbohydrater og her anbefaler vi Monster Pure Peanut Butter – Tights.no.

Du kan eventuelt lage peanøttsmør av Luxus peanøtter, slik at karbohydratinnholdet blir enda lavere. Dette lager du enkelt ved å male peanøttene i en foodprosessor helt til nøttene slipper fettet. Dette tar ca. 10 minutter.

Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

Lavkarbo peanøttpai med marshmallow fluff

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 2 timer
Antall: 1 pai (1 pai gir ca. 12 stykker)

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 358kcal | Karbohydrater: 3g | Protein: 10g | Fett: 28g
Allergener
Melk
Peanøtter
Sulfitter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Bunn

Peanøttkrem

Marshmallow fluff

  • 0.75 dl vann
  • 200 gram bakesukkr
  • 30 gram monster fibersirup evt. sukrinsirup gold
  • 3 eggehviter
  • 1 ts klar eddik evt. sitronsaft

Toppingforslag

Fremgangsmåte

Bunn

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 175 grader.
  • Kjør peanøttene i en foodprosessor slik at du får fint peanøttmel. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle og jobb med deigen til den er smidig og fast.
  • Trykk deigen ned i en smurt paiform på 24 cm diameter. Du kan også bruke en rund kakeform.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl bunnen i formen.

Peanøttkrem

  • Pisk alle ingrediensene sammen i en bakebolle til en fast og jevn krem.
  • Smør kremen på paibunnen.

Marshmallow fluff

  • Bland vann, søtning og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i fem minutter på høy varme.
  • Stivpisk eggehviter og eddik i en bakebolle.
  • Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk i ca. fem minutter, til massen blir luftig og fast.
  • Bre marshmallow fluff utover kaken.

Toppingforslag

  • Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Dryss over hakket peanøtt og raspet sjokolade. Hell gjerne over sukrinsirup caramel rett før servering.
  • Sett gjerne kaken i kjøleskapet i en times tid før servering, slik at marshmallowen blir fast.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search