Lavkarbo peanøttpai – en himmelsk god smaksopplevelse!!
Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere.
Lavkarbo peanøttpai med peanøttkrem og marshmallow fluff! NAM! Er du glad i peanøtter og smaken av marshmallow, da har vi en paianbefaling til deg.
Vi fikk tilsendt et bilde av en høykarbo pai fra en følger på Instagram som lurte på om vi kunne lage en lignende kake i lavkarbo versjon. Vi tok utfordringen og laget vår egen oppskrift ut ifra bildet. Du kan se originaloppskriften her.
Paien er laget uten gluten og kan lages uten egg dersom du lar være å toppe den med marshmallow fluff. Du kan for eksempel bytte marshmallow fluff med pisket krem.
Vi har brukt avfettet linfrømel i paibunnen istedenfor egg. Avfettet linfrømel har en mild nøttesmak som passer fint i paibunnen.
Når du skal velge peanøtter til bunnen anbefaler vi Luxus peanøtter fra Europris, da de inneholder under 5 gram karbohydrater per 100 gram.
Peanøttsmør har også store variasjoner i innhold av karbohydrater og her anbefaler vi Monster Pure Peanut Butter – Tights.no.
Du kan eventuelt lage peanøttsmør av Luxus peanøtter, slik at karbohydratinnholdet blir enda lavere. Dette lager du enkelt ved å male peanøttene i en foodprosessor helt til nøttene slipper fettet. Dette tar ca. 10 minutter.
Vi har forresten oppskrift på mange andre lavkarbo kaker her.


OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO PEANØTTPAI MED MARSHMALLOW FLUFF
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet)


Oppskrift av omhelse.no
INGREDIENSER
Bunn
- 100 gram salte peanøtter
- 65 gram meierismør romtemperert
- 110 gram avfettet linfrømel
- 10 gram kakaopulver
- 50 gram bakesukkr
- 2 ss vann
Peanøttkrem
- 150 gram peanøttsmør
- 125 gram kremost naturell
- 4 dråper monster zero drops vanilla vacation (vaniljeekstrakt)
- 60 gram bakesukkr
- 3 dl kremfløte
Marshmallow fluff
- 1 ss klar eddik evt. sitronsaft
- 3 eggehviter
- 0.75 dl vann
- 200 gram bakesukkr
- 30 gram monster fibersirup
- 3-5 dråper monster zero drops vanilla vacation (kan utelates)
Toppingforslag
- Salte peanøtter hakket
- Sukkerfri sjokolade raspet og/eller smeltet
- Sukrinsirup caramel
FREMGANGSMÅTE
Bunn
- Sett ovnen på over- og undervarme på 175 grader.
- Kjør peanøttene i en foodprosessor slik at du får fint peanøttmel. Bland alle ingrediensene til bunnen i en bakebolle og jobb med deigen til den er smidig og fast.
- Trykk deigen ned i en smurt paiform på 24 cm diameter. Du kan også bruke en rund kakeform.
- Stekes på midterste rille i ovnen i 20 minutter. Avkjøl bunnen helt før du fyller den med krem.
Peanøttkrem
- Pisk alle ingrediensene sammen i en bakebolle. Pisk til du får en luftig og klumpfri krem.
- Smør kremen over paibunnen.
Keto marshmallow fluff
- Bland vann, bakesukkr og fibersirup i en kjele. Bruk et termometer og kok blandingen til den når 120 grader. Har du ikke termometer lar du blandingen koke i fem minutter på høy varme.
- Stivpisk eddik og eggehviter i en bakebolle.
- Hell innholdet fra kjelen i en tynn stråle i bollen med stivpisket eggehvite. Pisk mens du heller. Pisk i fem minutter, til massen blir luftig og fast. Smak til med vaniljeekstrakt.
- Topp kaken med keto marshmallow fluff.
Toppingforslag
- Smelt sjokolade over vannbad og sirkle dette over kaken. Dryss over hakket peanøtt og raspet sjokolade. Hell gjerne over sukrinsirup caramel rett før servering.
- Sett kaken i kjøleskapet i en times tid, slik at marshmallowen blir fastere. Evt. forsyn deg med en gang 😉