Lavkarbo proteinkake med lavt kaloriinnhold og høyt proteininnhold!
Innlegget kan inneholde reklamelinker.
Vår superpopulære saftige sjokoladekake er laget med blant annet mandelmel. Med utgangspunkt i denne kaken har vi laget en proteinrik sjokoladekake uten nøtter.
Vi har erstattet mandelmel med myseproteinisolat bakeprotein + MCT og havrefiber som kjøpes hos tights.no.
Du kan bruke den søtningen du foretrekker i kaken. Vi har brukt Finesse bakesukker i kaken og Sukrinmelis i sjokoladekremen.
Det skal ikke så mye søtning til i sjokoladekremen fordi det også skal brukes sukkerfri sjokolade, som også bidrar med sødme. Sukrinmelis brukes derfor i så små mengder at det ikke gir bismak, slik store mengder erytritol kan gi.
Som smaksforsterker i sjokoladekremen tilsatte vi noen dråper romessens. Dette gi en skikkelig god smak til kremen. Du kan utelate dette dersom du ikke er glad i romessens. Andre smaker som kan tilsettes er karamellessens eller vanilje.
Sjekk gjerne vår oppskrift på supersaftig lavkarbo sjokoladekake her. Eller finn inspirasjon til andre kakeoppskrifter her.
LAVKARBO PROTEINKAKE - SJOKOLADE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)


Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Proteinkake
- 4 egg
- 300 g creme fraiche
- 40 g myseproteinisolat bakeprotein + MCT
- 30 g havrefiber
- 80 g Finesse bakesukker
- 50 g kakaopulver
- 1 ts bakepulver
- 0.5 ts xanthan gum
- 0.25 ts salt
- 1 ts instant kaffe blandet i et eggeglass med varmt vann
Sjokoladekrem
- 85 g sjokolade uten sukker
- 250 g romtemperert kremost naturell
- 45 g Sukrinmelis
- 15 g kakaopulver
- 6 dråper romessens (kan utelates)
- Evt. bringebær som topping
Fremgangsmåte
Proteinkake
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 180 grader.
- Bland alle ingrediensene i en bolle og pisk til en jevn røre.
- Dekk bunnen av en 24 cm kakeform med bakepapir. Smør formen med smør før du heller røren i formen.
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 30 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt med en bakenål før du tar den ut.
- Avkjøl kaken helt før du smører den med sjokoladekrem.
Sjokoladekrem
- Smelt sjokolade over vannbad.
- Pisk de øvrige ingrediensene til en jevn krem. Pisk inn litt og litt smeltet sjokolade.
- Smør sjokoladekremen på proteinkaken. Dryss over litt kakaopulver og topp med bringebær etter ønske.
kan man bruke mandelmel
Det har vi ikke forsøkt, men det burde gå bra om du treffer på mengden. Du kan også utelate en av ingrediensene (nøtter og frø) og heller øke på med de andre nøttene og frøene.
Aldri hørt om proteinkake før men den var kjempegod!