Lavkarbo rask bacalao – uten klippfisk

Oppskrift på rask bacalao, enkel bacalao eller fjuske bacalao, som noen ville sagt – kjært barn har tre navn!

Trodde du at du ikke kunne spise bacalao i et lavkarbo kosthold? Selvsagt kan du det. Det eneste vi har gjort er å fjerne poteten og erstattet den med mer av de andre gode smakene. Vi har også tilsatt sellerirotstaver, som gir en nydelig smak i gryten.

Lavkarbo bacalao er så godt at det kan være en fordel å lage dobbel porsjon. Lager du dobbel porsjon får du også gleden av å kjenne hvor god denne fiskeretten blir etter at smakene får satt seg skikkelig. Mange vil faktisk mene at bacalao er bedre en dag etter at den er laget.

Bacalao lages opprinnelig med klippfisk, som skal vannes ut i 24 timer før den kan brukes. Har du tid og lyst, bruker til klippfisk og du får en skikkelig nydelig smak på gryten.

Vi vil at dette skal være en enkel fiskemiddag som du kan tilberede raskt og enkelt når du får lyst på fisk til middag. Derfor er det genialt å bruke torskefilet eller skrei i lavkarbo rask bacalao. Da er middagen klar på under 30 minutter.





Ønsker du mer inspirasjon til lavkarbo matlaging, finner du flere oppskrifter her.

Lavkarbo rask bacalao

Oppskrift på lavkarbo rask bacalao uten klippfisk

omhelse.no

  • Porsjoner: 2 – 3
  • Tid: 30 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 300 gram torskefilet
  • 2 ss meierismør eller ghee
  • 1 løk, i staver
  • 1/2 chili, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 ts paprikapulver
  • 1/2 grønn paprika, strimlet
  • 200 gram sellerirot, i staver
  • 400 gram hermetiske hakkede tomater
  • 1.5 dl vann
  • 50 gram sorte oliven, i skiver
  • 1 ss sukrin gold (kan utelates)
  • 4 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • 1 neve frisk kruspersille
Fremgangsmåte 
  1. Skjær torsk i passelige grytebiter. Krydres med salt.
  2. Smelt smør i en gryte og stek løk til den blir blank. Tilsett så chili, hvitløk, tomatpuré og paprikapulver. Surr dette i gryten i et par minutter.
  3. Tilsett paprika, sellerirot, hakkede tomater, vann, oliven og sukrin gold. Bland godt og kok opp. La koke i 10 minutter.
  4. Skru ned varmen, legg fiskebitene i gryten og legg over lokk. La fisken trekke i gryten i ca. 5 minutter. Serveres når fisken er ferdig.
  5. Sirkle over et par klunker med olivenolje og smak til med salt og pepper. Hakk kruspersille og strø dette over bacalaoen før den serveres.
Recent Posts

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search