Rømmebriks med frø og nøtter
Vår oppskrift på frøbriks fra kostplanen KetoHelse er blitt veldig populær og mange skryter av denne oppskriften. Vi har derfor laget en vri på oppskriften slik at alle kan ta gleden av frøbriks.
Miks gjerne med andre typer frø og tilsett gjerne grovhakkede nøtter for smaksvariasjon.
Rømmebriks er et slags langpannebrød som er enkelt å lage og som har en skikkelig god brødkonsistens. En annen fordel med denne oppskriften er at alt som trengs kan handles på vanlig matbutikk.
Fiberhusk er et fiber som binder deigen sammen og som gir den rette konsistensen til disse brødskivene. Finner du ikke Fiberhusk på butikken kan du lete etter psyllium, som er det samme. Let i allergihyllen eller i hyllen hvor du finner kosttilskudd.
Sukrin gold har ingen funksjon i deigen annet enn å gi en litt bedre smak på brødet. Du kan derfor fint utelate Sukrin gold.
Eldorado frømiks
Dersom du ikke ønsker å bruke Eldorado frømiks kan du mikse sammen din egen miks av frø tilsvarende 300 gram.
Prøv for eksempel denne varianten: 75 gram sesamfrø, 100 gram linfrø, 100 gram gresskarkjerner og 25 gram chiafrø.
Sjekk gjerne ut flere lavkarbo brødoppskrifter her.
Lavkarbo rømmebriks (glutenfritt)
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 6 egg
- 200 g seterrømme eller creme fraiche
- 75 g mandelmel (ikke fettredusert)
- 1 pakke Eldorado frømiks (én pakke tilsvarer 300 gram frø)
- 20 g fiberhusk (psyllium)
- 3 ts bakepulver
- 1 ss Sukrin gold (kan utelates)
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bakebolle. Bland til du ser at massen tykner.
- Dekk et bakebrett med bakepapir før du heller røren i formen. Bruk en slikkepott til å fordele røren jevnt utover hele brettet.
- Stek på midterste rille i ovnen i ca. 25 minutter.
- Del i ruter med pizzahjul og avkjøl på rist.
- Oppbevares i en plastpose på kjøkkenbenken i noen dager eller i frys for lengre holdbarhet.
Supergode!!
Tusen takk, veldig kjekt å høre 🙂
Det beste brødet 👍
Tusen takk!
Rømmebriksene er veldig gode, og lett å lage. Kan ha på forskjellig pålegg, eller f.eks. til ulike supper. Takk for nydelig oppskrift på lavkarbo Rømmebriks. 🙏
Så flott at du liker oppskriften! Takk for at du tok deg tid til å skrive en tilbakemelding 🙂
Kan Rømmebriks oppskriften brukes i brødform..?
Og hva skal den da stekes på evt.hvor lenge..?
Hei, vi har ikke testet det dessverre, men vil tippe at det går bra. Kanskje det trenger 45 min på 180 grader. Men du må bare prøve deg frem.
Lager de som brød i brødform. Steker de på 190 grader i 40 min og lar de stå i forma til de har kjøla seg litt. Blir veldig saftig. Skjærer de opp når de er kald og har de i boks i kjøleskapet eller fryser de.
Tusen takk for godt tips! Det må vi teste 😀
Kjempegode! 🤩 Jeg bytter ut mandelmelet med 20 gram pofiber og 20 gram havrefiber.