i Anbefalte, DESSERT, HØYTID PÅSKE, Tights, UTEN EGG, UTEN GLUTEN

Lavkarbo sjokolademousse med valnøtter

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Sjokolademousse uten tilsatt sukker, en fløyelsmyk og deilig dessert, som vi tror vil falle i smak hos de fleste.

Vi har smakssatt desserten med kakao, kaffe og kanel. Du kan gjerne eksperimentere med andre smakskombinasjoner. Vaniljepulver kan for eksempel erstatte kanel og kaffe kan utelates for de som ikke like smaken av kaffe. En liten klype kardemomme eller lakrisrotpulver kan erstatte kanel, for de som foretrekker det.

Til søtning er det brukt finesse bakesukker, men bruk gjerne den søtningen du foretrekker. For eksempel kan sukrin gold i dobbel mengde fungere fint. Endrer du søtningsmiddel er det lurt å begynne i det små og smake seg frem til rett mengde.

Lavkarbo sjokolademousse med valnøtter

Lavkarbo sjokolademousse med valnøtter. Foto, Marie Gundersen.

Vi er glad i Monster Belgisk melkesjokolade, men erstatt gjerne med den sjokoladen du liker.

Sjokolademoussen er toppet med hakkede valnøtter for å gi litt crunch. Du kan gjerne utelate dette eller erstatte med for eksempel hakkede salte peanøtter.

Ønsker du flere tips til lavkarbo desserter? Du finner arkivet vårt her.

Oppskriften er laget av Marie Gundersen, som du finner på Instagram https://www.instagram.com/foodbymarie/

Lavkarbo sjokolademousse med valnøtter

Lavkarbo sjokolademousse med valnøtter

5 fra 1 stemme
Pin Vurdering
Tid: 1 hour 30 minutter
Antall: 4 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 668kcal | Karbohydrater: 6,5g | Protein: 8g | Fett: 65g
Allergener
Melk
Nøtter

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Mousse

  • 2,5 dl kremfløte
  • 200 g kremost naturell
  • 120 g crème fraiche evt. seterrømme
  • 25 g Finesse bakesukker
  • 25 g kakaopulver
  • 2 ss traktet kaffe
  • 0,5 ts kanel

Sjokoladeglasur

Fremgangsmåte

Mousse

  • Bland sammen kremfløte, kremost, crème fraiche, søtning, kakaopulver, kaffe og kanel i en bolle. Bruk en miksmaster eller håndvisp og pisk til en glatt og fast krem.
  • Del kremen i 4 middels store glass. Sett i kjøleskap mens du gjør klar sjokoladeglasuren.

Sjokoladeglasur

  • Varm opp kremfløte, hakket sjokolade og smør i en kjele på lav varme. Rør til sjokoladen har smeltet.
  • Topp glassene med sjokoladeglasuren. La stå i kjøleskapet i minst 1 time og gjerne flere.
  • Topp med hakkede valnøtter før servering.

Recent Posts
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search