Lavkarbo stekt laks med wokgrønnsaker og grønn pestosaus

Oppskrift på stekt laks med wokgrønnsaker og grønn pestosaus!

Laks inneholder 0 gram karbohydrater samtidig som den er rik på fett og inneholder rikelig med omega-3 fettsyrer. Laks i seg selv er altså 100% keto/lavkarbo. Det er tilbehøret man velger som avgjør om retten regnes som lavkarbo eller ikke. Vi har laget en smaksrik wok med de grønnsakene vi liker best. Her kan du selvsagt variere etter dine ønsker.

I denne oppskriften har vi laget en grønn pestosaus som inneholder blant annet pesto, spinat og fløte. Sausen passer godt sammen med stekt laks.

Ønsker du inspirasjon til andre lavkarbo middager, finner du mange flere oppskrifter her.

Lavkarbo stekt laks med wokgrønnsaker og grønn pestosaus

OPPSKRIFT PÅ STEKT LAKS MED WOKGRØNNSAKER OG GRØNN PESTOSAUS

5 fra 3 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 593kcal | Karbohydrater: 11g | Protein: 34g | Fett: 45g
Allergener
Fisk
Melk
Soya

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

  • 2 til 4 laksefileter (avhengig av hvor mye fisk per person ønsker å spise)
  • Salt og pepper
  • 2 ss meierismør eller klarnet smør/ghee
  • 0,25 squash
  • 0,5 rødløk
  • 0,5 paprika
  • 2 til 4 champignon
  • 100 gram kål
  • 1 neve sukkererter
  • 0,5 sitron saften
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 krm kajennepepper mengde etter smak
  • 3 ss glutenfri soyasaus

Grønn pestosaus

  • 2 ss meierismør eller klarnet smør/ghee
  • 5 spinatblokker fryst, ca. 100 gram
  • 1 dl vann
  • 1 dl fløte
  • 1 ss grønn pesto
  • 1 ss glutenfri soyasaus
  • 1 ts sambal oelek kan utelates

Fremgangsmåte

  • Smelt smør/ghee i en kjele og tilsett spinat. Spinaten kan brukes direkte fra fryst tilstand. Rør om helt til spinaten er helt tint.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og kok opp sausen. La sausen koke i 20 minutter før du bruker en stavmikser til å lage en jevn saus.
  • Skjær alle grønnsakene i ønsket størrelse.
  • Krydre laksen med salt og pepper på begge sider. Stekes noen minutter på hver side i en stekepanne med smør. Ta laksen ut av stekepannen når den er gjennomstekt.
  • Stek wokgrønnsakene i samme stekepanne på høy varme. Grønnsakene smaker best dersom de stekes hurtig på høy varmen, slik at de får stekeskorpe men fortsatt er sprø. Tilsett sitronsaft, paprikapulver, kajennepepper og soyasaus mot slutten av steketiden og fres grønnsakene i noen minutter i væsken du har tilført.
  • Dander wokgrønnsaker, laks og grønn pestosaus på fat og nyt et deilig fiskemåltid.

Viser 2 kommentarer
  • Elin
    Svar

    Tror dere må se på kalkuleringen ved 4 porsjoner. Får opp 12 laksefileter og 50 squash, Ser ut til å stemme på 2 porsjoner, men de andre størrelsene blir feil

5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.





Start typing and press Enter to search