Japansk teriyakisaus, nydelig marinade til kjøtt eller fisk
Lavkarbo teriyakisaus lages opprinnelig med en god del sukker. Teri betyr glasur på japansk og glasurkonsistensen får man av sukkeret. Vi har laget en lavkarbo versjon av denne nydelige marinaden, slik at lavkarbomat blir mer spennende og smaksrik. Marinaden er enkel å lage. Resultatet blir en skikkelig smaksrik saus som du kan bruke som marinade på kjøtt eller fisk. Teriyakisaus kan også brukes som smaksforsterker i wok eller andre gryter. Vær obs på at denne sausen er salt og at du derfor ikke trenger å tilsette salt i mat hvor du anvender denne sausen.
Teriyakisaus kommer opprinnelig fra Japan og sausen pensles på maten mens den stekes. Man får da en glasert stekeskorpe med en nydelig smak av soyasaus, hvitløk, ingefær og en ørliten sødme.
Vil du har inspirasjon til annen lavkarbo mat, finner du mange gode oppskrifter her.
Lavkarbo teriyakisaus
Pin VurderingOppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 1 dl glutenfri soyasaus
- 2 ss sesamolje
- 1 ss riseddik
- 0,75 dl vann
- 0,25 chili finhakket
- 2 fedd hvitløk finhakket
- 1 ss raspet ingefær
- 3 ss Sukrin gold
Fremgangsmåte
- Bland alle ingrediensene i en kjele og kok opp. La sausen koke i 10-15 minutter. Når sausen har tyknet, er den klar.
- Hell sausen gjennom en sil over i en beholder.
- Teriyakisausen kan oppbevares i en krukke i kjøleskapet i flere uker. Sausen brukes som marinade på kjøtt eller fisk eller som smaksforsterker ved steking av grønnsaker.
- Dersom sausen tykner i kjøleskap kan du spe den med litt vann.