Osterull med egg og serranoskinke
Osterull med egg og serranoskinke er et supert frokost-, lunsj- eller kveldsmåltid. Du kan fint ta denne osterullen med deg som nistemat. Dersom du fyller osterullen med flere grønnsaker etc., kan du fint nyte dette som en enkel og god middag.
Fyll osterullen med de grønnsakene du liker og bruk gjerne bacon, kylling eller skinke i rullen.
Osten stivner raskt når den blir kald. Det er derfor viktig at du har klart det du skal fylle osterullen med, slik at du kan rulle den raskt etter at den er kommet ut av ovnen. Bruk gjerne bakepapiret eller en serviett for å rulle den, slik at du ikke brenner deg.
Ønsker du tips til andre lavkarbo oppskrifter finner du flere oppskrifter her.
OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OSTERULL MED EGG OG SERRANOSKINKE
Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)
Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
- 100 g ost revet
- 1 egg
- Pizzakrydder
- 1 liten champignon
- 30 g serranoskinke
Fremgangsmåte
- Sett stekeovnen på varmluft på 200 grader. Evt. over- og undervarme på 220 grader.
- Legg et bakepapir på et bakebrett.
- Bre revet ost i en sirkel på bakepapiret. Osten skal legges tett.
- Knekk egget, ca. i midten av osten. Stikk hull i plommen.
- Strø over pizzakrydder, eller annet ønsket krydder.
- Legg over tynne skiver med champignon.
- Stekes på midterste rille i ovnen, til osten er smeltet og blitt gylden. Dette tar ca. 10-12 minutter.
- Legg over ønsket mengde serranoskinke og rull sammen osterullen. Den må rulles før osten blir avkjølt, ellers stivner osten og du får ikke rullet den. Bruk gjerne bakepapiret som hjelp når du skal rulle, så slipper du å brenne deg.
Nydelig!