
Ja takk, meld meg på (gratis)
Ovnsbakt torsk med pesto og smaksrik salsa!
Ovnsbakt torsk med pesto, servert med hjemmelaget salsa og sellerirot fries. En smaksrik og sunn hverdagsmiddag. Sellerirot fries er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør til middagen. Dette smaker like godt som potet fries. Det er også mer næringsrikt enn potet samtidig som du holder et stabilt blodsukker etter måltidet.
Torsk er en allsidig og mager fisk som passer godt inn i et lavkarbo kosthold. Torsk er også rik på protein og inneholder 18.1 gram protein per 100 gram fisk.
Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OVNSBAKT TORSK MED PESTO
Skriv ut Pin VurderingNæringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)



Oppskrift av omhelse.no
Ingredienser
Torsk
- 500 gram torsk
- Salt og pepper
- 4 ss grønn pesto
Sellerirot fries
- 1 sellerirot (selleriroten krymper en del i ovnen)
- Salt og pepper
- Olje
Hjemmelaget salsa
- 4 tomater
- 0,5 rødløk
- 1 ts ingefær finhakket
- 1 vårløk i skiver
- 1 never fersk koriander hakket
- 0,5 ts salt
- 0,5 lime saften
- 1 ss olivenolje
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
- Skjær av det ytterste skallet på selleriroten før du skjærer den i tynne staver. Legg stavene i en brødpose, hell over litt olje og strø over salt og pepper. Vend dette godt inn. Legg stavene spredt utover et bakebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på midterste rille i 30 minutter. Vend stavene underveis.
- Strø salt og pepper på torskefiletene, før du smører hver filet med ca. 1 ss pesto per stk. Legg fisken i en ildfast form. Sett inn i ovnen, sammen med selleriroten. Fisken settes inn i ovnen 15 minutter etter selleriroten. Slik at fisken får steketid på ca. 15-20 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
- Lag hjemmelaget salsa ved å kutte tomatene i to, før du fjern en god del av væsken som er inni tomaten. Bruk bare tomatkjøttet. Kuttes så i små biter.
- Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette godt inn.
Helt nydelig smak og superenkelt!