Ovnsbakt torsk med pesto

Ovnsbakt torsk med pesto, servert med hjemmelaget salsa og sellerirot fries. En smaksrik og sunn hverdagsmiddag. Sellerirot fries er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør til middagen. Dette smaker like godt som potet fries. Det er også mer næringsrikt enn potet samtidig som du holder et stabilt blodsukker etter måltidet.

Torsk er en allsidig og mager fisk som passer godt inn i et lavkarbo kosthold. Torsk er også rik på protein og inneholder 18.1 gram per 100 gram fisk.

Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.

  • Pers: 2
  • Tid: 40 min
  • Nivå: Lett
Ingredienser
  • 2-4 torskefileter
  • salt og pepper
  • grønn pesto
Ingredienser sellerirot fries
  • 1 sellerirot (selleriroten krymper en del i ovnen)
  • salt og pepper
  • 4-5 ss olivenolje
Ingredienser hjemmelaget salsa
  • 4 store tomater
  • 1/2 rødløk
  • 1 ts ingefær, finhakket
  • 1 vårløk stengel, i skiver
  • 1-2 never fersk koriander, grovhakket
  • 1/2 ts salt
  • saften av en halv lime
  • 2 ss olivenolje av god kvalitet
Fremgangsmåte 
  1. Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader.
  2. Skjær av det ytterste skallet på selleriroten før du skjærer den i tynne staver. Legg stavene i en brødpose, hell over olje og strø over salt og pepper. Vend dette godt inn. Legg stavene spredt utover på et bakebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på midterste rille i 30 minutter. Vend stavene underveis.
  3. Du kan beregne 1-2 torskefileter per person. Strø salt og pepper på torskefiletene, før du sprer over ca. 1 ss pesto på hver filet. Legg fisken i en ildfast form eller i aluminiumsfolie, som du bretter opp på kantene.  Sett dette inn i ovnen, sammen med selleriroten som du skyver til sides slik at du får plass. Fisken settes inn i ovnen 15 minutter etter selleriroten. Slik at fisken får en steketid på ca. 15-20 minutter. Sjekk at fisken er gjennombakt før du tar den ut av ovnen.
  4. Lag hjemmelaget salsa ved å kutte tomat i småbiter. Fjern en god del av væsken som er inni tomaten, og bruk bare tomatkjøttet i salsaen.
  5. Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette godt inn.
  6. Server ovnsbakt torsk med pesto til rikelig med hjemmelaget salsa og sellerirotfries.
Recommended Posts

Start typing and press Enter to search