Ovnsbakt torsk med pesto

Ja takk, meld meg på (gratis)

Ovnsbakt torsk med pesto og smaksrik salsa!

Ovnsbakt torsk med pesto, servert med hjemmelaget salsa og sellerirot fries. En smaksrik og sunn hverdagsmiddag. Sellerirot fries er et skikkelig godt lavkarbo tilbehør til middagen. Dette smaker like godt som potet fries. Det er også mer næringsrikt enn potet samtidig som du holder et stabilt blodsukker etter måltidet.

Torsk er en allsidig og mager fisk som passer godt inn i et lavkarbo kosthold. Torsk er også rik på protein og inneholder 18.1 gram protein per 100 gram fisk.

Ønsker du oppskrift til andre lavkarbomiddager finner du det her.

Bakt torsk med pesto

OPPSKRIFT PÅ LAVKARBO OVNSBAKT TORSK MED PESTO

5 fra 2 stemmer
Skriv ut Pin Vurdering
Tid: 40 minutes
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 520kcal | Karbohydrater: 14g | Protein: 56g | Fett: 24g
Allergener
Fisk
Nøtter
Selleri

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Torsk

  • 500 gram torsk
  • Salt og pepper
  • 4 ss grønn pesto

Sellerirot fries

  • 1 sellerirot (selleriroten krymper en del i ovnen)
  • Salt og pepper
  • Olje

Hjemmelaget salsa

  • 4 tomater
  • 0,5 rødløk
  • 1 ts ingefær finhakket
  • 1 vårløk i skiver
  • 1 never fersk koriander hakket
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 lime saften
  • 1 ss olivenolje

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Skjær av det ytterste skallet på selleriroten før du skjærer den i tynne staver. Legg stavene i en brødpose, hell over litt olje og strø over salt og pepper. Vend dette godt inn. Legg stavene spredt utover et bakebrett med bakepapir. Sett inn i ovnen på midterste rille i 30 minutter. Vend stavene underveis.
  • Strø salt og pepper på torskefiletene, før du smører hver filet med ca. 1 ss pesto per stk. Legg fisken i en ildfast form. Sett inn i ovnen, sammen med selleriroten. Fisken settes inn i ovnen 15 minutter etter selleriroten. Slik at fisken får steketid på ca. 15-20 minutter. Sjekk at fisken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.
  • Lag hjemmelaget salsa ved å kutte tomatene i to, før du fjern en god del av væsken som er inni tomaten. Bruk bare tomatkjøttet. Kuttes så i små biter.
  • Tilsett de øvrige ingrediensene og bland dette godt inn.

Kommentar

Server ovnsbakt torsk med pesto på en seng av hjemmelaget salsa og med sellerirotfries.


Anbefalt
Kommentarer
  • An-Magritt
    Svar

    5 stars
    Helt nydelig smak og superenkelt!

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search