Lavkarbo ovnsbakt pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat





Lavkarbo torskemiddag med blomkålris, soltørket tomat og pinjekjerner

Dette innlegget inneholder reklame i form av linker til samarbeidspartnere. Oppskrift i samarbeid med tights.no

Lavkarbo torsk med pesto er en smaksrik måte å tilberede torsk. Torsken serverte vi med blomkålris med soltørket tomat og pinjekjerner. En annerledes måte å tilberede blomkålris.

Ønsker du en enklere oppskrift med færre ingredienser kan du tilberede blomkålris med litt sjalottløk, hvitløk, salt og pepper.

Pinjekjerner gir tekstur og en nøtteaktig smak til retten, men kan byttes med nøtter. Prøv for eksempel valnøtter eller salte peanøtter.

Lavkarbo pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat

Lavkarbo pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat

Torsk er en allsidig og mager fisk som passer godt i et lavkarbo kosthold. Torsk er også rik på protein og inneholder 18,1 gram protein per 100 gram og gir derfor god metthetsfølelse. Lag gjerne mer fisk per porsjon dersom du trenger det.

Når du skal velge pesto anbefaler vi deg å velge en uten solsikkeolje og helst med olivenolje. Smak pesto er et godt alternativ og den selger de i Coop sine butikker.

Hjemmelaget pesto er alltid å foretrekker og bruk gjerne vår oppskrift på pesto med persille og basilikum.

Ønsker du oppskrift på andre lavkarbo fiskeretter finner du det her.

Siste oppskrifter

   

Lavkarbo pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat

Lavkarbo ovnsbakt pesto-torsk med blomkålris og soltørket tomat

4.84 fra 6 stemmer
Pin Vurdering
Tid: 30 minutter
Antall: 2 porsjoner

Næringsinnhold (pr porsjon/enhet/skive/rundstykke)

Kalorier: 492kcal | Karbohydrater: 8.3g | Protein: 32g | Fett: 35g
Allergener
Fisk
Melk

Oppskrift av omhelse.no

Ingredienser

Torsk

  • 2 stk. torskefileter (ca. 125 g per stk.)
  • Salt og pepper
  • 2 ss grønn pesto
  • Olivenolje til steking
  • 50 g seterrømme
  • 2 sitronbåter

Blomkålris med soltørket tomat

  • 300 g blomkålris
  • 0,25 rødløk
  • 4 ss pinjekjerner
  • 3 ss hakket soltørket tomat
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på over- og undervarme på 200 grader.
  • Strø salt og pepper på torskefiletene, før du smører de med pesto. Smør en ildfast for med olivenolje og legg filetene i formen.
  • Stek på midterste rille i ovnen i ca. 15 min. Når fisken flaker seg er den klar.
  • Rens og rasp blomkål med et rivjern eller i en foodprosessor, dersom du ikke har kjøpt ferdig raspet blomkålris. Kutt rødløk i små terninger.
  • Stek pinjekjerner i en tørr stekepanne i noen minutter, til de blir lett gylden. Legg over i en skål.
  • Varm olje i stekepannen til medium temperatur. Stek rødløk i 5 min. før du tilsetter blomkålris, soltørket tomat og pinjekjerner, stek i noen minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Server retten med seterrømme og sitron.

Legg igjen en kommentar

Vurdering av oppskrift




Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Start typing and press Enter to search